Pastel de Choclo – Chilensk majs-pie

Pastel de Choclo - Chilensk majs-pie

Jeg tror ikke at det er nogen national hemmelighed at jeg ikke er helt dansk. Jeg har boet hele mit liv i Danmark, men min mor er så dansk som man kan blive og min far er fra Chile. Jeg er primært vokset op med dansk mad, hvor den chilenske blot var noget som vi fik ved specielle lejligheder.

Jeg har ret meget lyst til at lære at lave de klassiske chilenske klassikere. Dette er mit første bud på en chilensk ret.

Hakket kød er jo i Danmark nationalspise. Gerne i en kødsauce eller lignende, men skulle du have lyst til at bruge den lidt anderledes, så vil jeg anbefale dig at prøve denne pastel de choclo. Jeg synes ikke mine billeder blev særligt gode, men hvis skal sammenligne med noget, så tænk en shepherds pie, hvor toppen er med majs i stedet for kartoffelmos. Der er nogle som laver toppen salt og andre mere sødlig. Og der er jeg vant til den lidt sødere version, så det er den du får her. Lad dig ikke afskrække af det.

Derhjemme har vi altid fået den med trevlet kyllingekød mellem oksekødet og majsen. Desværre var det ikke rigtigt muligt at skaffe ordentlig økokylling, sådan en råkold lørdag på Amager, hvor man ikke har lyst til at gå udenfor døren. Vi har også altid fået en salsa til af chili, frisk koriander, citron og løg til. Endnu en gang spændte kolde Amager ben.

Forberedelsen før den skal i ovnen tager en halv times tid og så skal den bage cirka 35-40 minutter.

Hvad skal du bruge? (3-4 personer)

Køddel:

 • 4 mellemstørrelse skalotteløg
 • 3 fed hvidløg
 • 500g hakket oksekød
 • 2 teskefulde sød paprika
 • 1 teske spidskommen
 • 1 teske timian
 • Salt og peber

Majsdel:

 • 600-700g majs
 • 2 æg
 • 3,5 dl fløde
 • 2,5 spiseskefulde sukker
 • 20 basilikum blade.

Derudover:

 • 4 hårdkogte æg
 • 1 håndfuld oliven (sort/grøn, med/uden sten – helt dit valg)
 • 1 håndfuld rosiner.
 • Rasp til toppen.

Hårdkog 4 æg.

Tag dine skalotteløg og hvidløg. Snit dem fint og svits dem i en pande. Når de er gennemsigtige skal de have selskab af kødet. Giv tid, du behøver ikke at røre rundt i det hele tiden. Det skal tage farve. Herefter skal det smages til med krydderierne.

Majsene skal knuses/blendes. Du kan vælge at bruge en blender, en morter eller blot en stavblender. Jeg valgte det sidste. Kørte majsene (lidt af gangen) i  bægeret til min bamix sammen med en deciliter fløde. Der må godt være en smule konsistens tilbage i majsen. Hæld mosen i en gryde og varm den stille og roligt sammen med de to sammenpiskede æg, sukker og resten af fløden. Smag til med salt og peber. Den skal tyknes en smule. lad den boble i cirka 10 minutter. Lige før servering putter du de finthakkede basilikumblade i.

I et smørsmurt fad kommer du kød, æg, oliven og rosiner. Dette toppe med majsdelen. Drys rasp over og bag i ovnen cirka 40 minutter ved 200 grader. Det kan selvfølgeligt også portionsanrettes, jeg havde desværre bare ikke noget brugbart til dette ved hånden.

Pastel de Choclo - Chilensk majs-pie

Pastel de Choclo - Chilensk majs-pie

 

 

Join the Conversation

 1. Hej Madetmere

  Pastel de Choclo er chilensk comfort food når det er bedst. Fantastisk. Elsker den ret. Også med kylling.

  Glæder mig til at se mere fra dit chilenske køkken.

  Muchos saludos
  Maj

  1. Hej Maj.
   Jeg er også tosset med den. Det er faktisk første gang jeg får den uden kylling også. Vi har altid fået den med kylling derhjemme. Det var desværre bare ikke lige til at opdrive ordentlig kylling på vej hjem fra arbejde.

   /Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close