Banan S’mores tærte. Dessert på grillens eftervarme.

Annonce

Før jeg tog på ferie blev jeg spurgt af Carletti, om jeg havde lyst til at give mit besyv med omkring hvordan jeg ville bruge eftervarmen på grillen til at lave desserten. Og det ville jeg sjovt nok gerne. Jeg er jo måske lidt en sucker for søde sager. Så kunne jeg bruge hele min sommerferie på at gå og drømme om søde sager. Og det endte der faktisk med at blive ikke mindre end to desserter ud af (mellem os, så er det ikke svært at lave noget lækkert med chokolade, så kunne vel også have lavet en del flere). Men jeg valgte at gå i to spor. Det ene – dette – var tænkt som den helt nemme løsning, hvor du laver alt i god tid, sætter på køl, kommer på grillen og spiser. Forberedelsen tager cirka 2 gange 10 minutter maks og så kan du ellers bare brilliere om aftenen. Den næste som kommer er lidt sværere – uden at være totalt umulig – og er faktisk måske verdens bedste blærerøvsdessert. Vi taler her is, ild, marengs og hvis du er en vågehals også brændende alkokol. Hvad er det vi taler om her?

Nå men tilbage til den her dessert. Det skulle være mit svar på måske verdens nemmeste dessert (som på regnvejsdage også kan laves i ovnen). Med det samme faldt tanken på s’mores. Men det ville nok være lidt uopfindsomt at uddele en pakke kiks, skumfiduser, chokolade og så kalde det en opskrifter. Det virker,det garanterer jeg dig. Men jeg valgte i stedet at tilføje hele to ingredienser nemlig 200 gram smør og 3 bananer. Og så var det det. En ingrediensliste på 5 ting, som alle kan fåes i supermarkedet og som smager godt sammen. Jeg overvejede faktisk et kort sekund at bruge skumbananer, som også er med i Carlettis portefølge, men det ville nok egentlig blive næsten for meget af det gode. Altså hvis du er klar på en udfordring, så synes jeg du skal prøve. Men i hvert fald sluttede jeg på bananer au natural og så i selskab med den mørke chokolade med 70 procent. Jeg er ikke rigtigt fan af når chokolade bliver for sødt. Du kan se de andre kæmpeplader her.

Nu er den her opskrift tiltænkt eftervarmen på grillen. Der er bare en smule man skal være opmærksom på. Som det er fx en god idé at bruge en grill, hvor du kan lukke til. Ellers bliver det vist svært at få godt. Har du som jeg ikke kul, så giver du den bare tilpas varme. Jeg havde min grill på 180 grader og det er det som jeg har navigeret efter. Du skal kigge på hvornår dine marshmellows er smeltede og gerne også har fået lidt farve.

Og så bare lige for at give to disclaimers til. Så var det tænkt som en tærte, men endte mere ud som en crumble. Jeg havde ikke rigtigt tænkt over, at når varmen ramte kiksebunden, så ville smørret blive flydende igen. Disclaimer nummer to. Den her ligger altså tungt i maven. Du kan ikke – måske kan du – men du bør nok ikke – spise mere end et par stykker. Selv min kære hustru med måske verdens sødeste tand, havde nok med et stykke. Det er “Rich”. For lige at toppe den op, så kan du også garnere med en kugle is til. Jeg savler allerede ved tanken.

Smores og banantærte.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 -8 portioner

Ingredienser
  

 • 400 g digestive
 • 200 g smør
 • 3 bananer
 • 1 plade carletti mørk chokolade 70%
 • 1 pose skumfiduser

Sådan gør du
 

 • Smelt smørret i en gryde og lad det brune en smule.
 • Kør digestive til en ensartet masse på fx en foodprocessor. Kør smørret heri.
 • For en tærteform - cirka 28cm - med bagepapir. sørg for at klippe overskydende papir fra, da det ellers vil brænde på grillen. Sæt på køl i cirka en halv time.
 • Del skumfiduserne, skær bananerne i skiver, skær chokoladen i mindre stykker. Fordel alt dette i tærteformen. Du bestemmer hvor sirligt det skal være.
 • Så nu enten på køl igen eller kom på grillen.
 • Grill under låg i 10-15 minutter. Kortere tid hvis du har meget fut i grillen.
 • Server med det samme med en kugle is.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close