Arancini med tomatsauce – Luksus restemad.

Arancini med tomatsauce - Luksus restemad.

 

Det er utroligt, som bloggeriet griber om sig. Da jeg startede bloggen regnede jeg egentlig med at jeg kunne nøjes med at tage billeder med min iphone, men så skulle der pludseligt et rigtigt kamera til. Efter lidt rådgivning af fotograferne på arbejdet kom jeg frem til at et Canon EOS 1100D kunne klare tricket. I denne uge tog jeg skridtet videre. Da jeg næsten altid laver mad om aftenen og lyset så ikke helt er tilstrækkeligt ville jeg investere i et nyt objektiv. 12 timer efter jeg havde taget beslutningen stod jeg så med et nyt objektiv i hånden. Jeg må nu erfare at det ikke er heeeelt det samme at fotografere med det nye objektiv, så der er et par retter til bloggen, som lige må laves igen, for billederne blev godt nok ikke gode. Her til aften, efter tips og tricks fra gutterne, kom jeg frem til et lidt bedre resultat. Hvis I har tips og tricks, som kom endeligt med dem.

Jeg har meget længe haft lyst til at prøve at lave Arancini. Arancini er italiensk og betyder “lille appelsin” – Der må hentydes til udseendet. Dette er noget af det bedste restemad jeg næsten kan forestille mig. En arancini er en paneret, friteret kugle af risotto. Jeg lavede risotto i tirsdags. Dette var blot en rest. Hvis du lige mangler hjælp til risottoen, har jeg nogle forskellige forslag her: Græskarrisotto, Rødbederisotto og en version med chorizo. Hvis jeg kan redde billederne, kommer der måske også en “umami-risotto” på bloggen snart.

Hvad skal du bruge?

 • En risotto-rest. Den skal være afkølet – så den stivner.
 • Et æg.
 • Rasp til panering.
 • Olie til stegning.

Tomatsauce

 • 1 lille rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 15 cherrytomater
 • 3 spiseskefulde eddike (af en art)
 • Timian, sukker, salt og peber

Herudover

 • Bredbladet persille
 • Citronskal

Arancini med tomatsauce - Luksus restemad.

Start først med at lave tomatsaucen. Svits løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt tomaterne, når de er ved at være lidt møre tilsætter du eddiken og koger den væk. Herefter et par deciliter vand. Krydr og smag til. Lad den koge ind. Giv den en ordentlig tur med stavblenderen, så den er helt glat.

Arancini med tomatsauce - Luksus restemad.

Form din risotto i kugler. Mine var cirka en lille håndfuld, sådan frikadellestørrelse. Vend dem først i æg og derefter rasp. Jeg valgte en grov rasp. Steg dem i olien til de har taget lidt farve. Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.

Server på lidt tomatsauce. På toppen kom jeg lidt finthakket citronskal og persille. Det brød var med til at bryde den lidt fede smag.

Arancini med tomatsauce - Luksus restemad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close