Agurksalat – hjemmesyltet.

Agurksalat - hjemmesyltet.
weapon of choice.

Det er så utroligt nemt at lave sin egen agurkesalat. Igen på grund af vores ribbenssandwich, ville jeg idag lave noget agurkesalat. Jeg kunne sagtens have købt det, men jeg må indrømme at det meste bare smager lidt af eddike og mindre af agurk.

Jeg har et lille crush på stjerneanis, så det blev der selvfølgeligt også plads til i denne. Det gav en utrolig dejlig rund smag. Kan til hver en tid anbefales!

Det skal lige siges at denne portion er af en hvis størrelse, men jeg tænkte at nu hvor jeg var i gang, så kunne jeg sagtens sætte resten i køleskabet. Så er der altid lige til en hotdog eller en leverpostejmad. Mange af de krydderier jeg har brugt til syltelagen er ikke nødvendige, for at kunne sylte dem. Det giver bare lidt ekstra til smagen. Har du lyst til at prøve nogle andre, så gør det. Mange af disse var dem jeg lige fandt interessante. Nogenlunde fast er peberkorn og fennikelfrø dog – I hvert fald i mine øjne.

Hvad skal du bruge?

 • 2 agurker.
 • 1 spsk. salt.
 • 4 dl lagereddike
 • 2 dl vand
 • 10 spiseskefulde sukker.
 • 2 stjerneanis
 • 1 spiseskefuld fennikelfrø
 • 1,5 teske hele sorte peberkorn.
 • 5 laurbærblade.
 • 1 enkelt kvist rosmarin
 • bredbladet persille. En meget lille håndfuld.

Agurksalat - hjemmesyltet.Snit dine agurker meget tyndt. Det er at foretrække at bruge et rivejern eller en mandolin. På mit mandolinjern havde jeg mulighed for at lave dem bølgede. Det gjorde jeg – Så vild er jeg nemlig. Læg den tyndsnittede agurk i en skål og strø saltet over. Sæt det i køleskabet minimum en halv times tid. Formålet med saltet er at trække vand ud af agurkerne. Når du tager agurkerne ud, vrider du så meget vand ud af dem som muligt.

I mellemtiden skal du lave lave syltelagen. I bund og grund er det blot resten af ingredienserne, som skal i en gryde (minus persille). Det skal egentlig blot varme op stille og roligt. Når sukkeret er smeltet, så er det klar. Jeg har læst nogle som lader det koge op, nogle som ikke gør. Jeg er utålmodig, så jeg venter blot til at sukkeret er smeltet.

Når lagen er klar, skal den blot over agurkerne sammen med persillen. Nu skal du ikke gøre meget mere end et sætte det i køleskabet. Minimum en time. Spis når du lyster. Nyd det.

Agurksalat - hjemmesyltet.

Join the Conversation

 1. Morten Hougaard says:

  Jeg er vild med de stjerneanis. da jeg bruger meget af det til ris.
  Jeg vil melde stærkt tilbage fyr

  1. Jeg er fuldstendigt enig i at en mandolin SLICER er et must have
   Tak for opskriften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close