Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Kylling og porre tærte – med et noget engelsk islæt.

Den er hel gal i øjeblikket. Faktisk så slemt som det kan være. Jeg er nemlig blevet smittet med … forkølelse. Ak og ve. Jeg havde lidt set den komme, da først kronprinsen blev snottet, så Karen. Men i min egenskab af mand, så ved jeg, at det gør klart mest ondt på mig. Med sandpapirshals så skal det være dejligt blødt og cremet. Sådan helt double creamet. For der er virkeligt ikke sparet på comfort food faktorerne her. Det var måske heller ikke lige planen, at den skulle løbe sådan over sine kanter og ødelægge mit fine butterdejskunstværk. Men det gjorde den og smagen er så god, at det slet ikke er noget man tænker over. Det er bare på alle måder godt.

Grunden til at det lige præcist var nu, at vi skulle have denne omgang kylling og porre pie er, at jeg havde en gang kylling til overs fra et fotoshoot. Til shootet blev kyllingerne brugt hele til en gang stilleben og så røg lårene til en af retterne. Der skal jo helst ikke gå noget til spilde, så resultatet blev, at brystkødet endte i denne pie og skroget blev kogt til fond idag. For mig er hjemmekogt fond også ensbetydende med tarteletter. Så jeg glæder mig. Jeg brugte færdig butterdej. Hvis du har tålmodigheden eller overskuddet, er det selvfølgelig sejest at lave det selv, da du slipper for både margarine og alle mulige andre tarvelige ting. Men jeg er mit i min nok travleste periode i mit selvstændige liv, så jeg må prioritere. Det er ikke så svært at lave butterdejen selv, så jeg skal nok komme med en guide en dag. Det bliver bare ikke lige nu.

Ret skal være ret, du kan altså også sagtens bruge et ildfast fad eller en tærteform til denne tærte. Men nu var det nemt og bekvemt at bruge saucieren, som jeg havde lavet fyldet i. Hvis ikke din pande er rent støbejern, så tjek lige om den kan gå i ovnen, inden du satser. Det vil jeg i hvert fald helst ikke have skylden for.

Server en grøn salat til og du har snildt mad til fire i sådan en portion her. Ellers kan du også supplere op med mere grønt. Sørg for ikke at skære kyllingen i for små stykker. Ellers bliver det noget krims krams.
Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst i grove tern.
  • 3 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 35 g smør
  • 2 spsk mel
  • 1 dl tør hvidvin kan erstattes af fond
  • 3 dl hønsefond
  • 1,5 dl double cream
  • Sherryeddike salt og peber
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • I en smule olie brunes ternene af kylling af og tages af panden.
  • Herefter tilsættes smørret, fintstrimlet porre, løg og hvidløg. Sauter til det er faldet sammen.
  • Rør melet i blandingen og lad det stege med et par minutter. Det skal ikke tage farve. Så tilsættes både vin og fond. Lad det stå og boble til det er tyknet.
  • Kom kylling og double cream ved og simmer i 5-7 minutters tid. Smag til med eddike, salt og peber.
  • Dæk panden eller formen med butterdej. Lav eventuelt dekoration med overskydende butterdej. Pensel med sammenpisket æg.
  • Bag ved 180 grader i 20-25 minutter. Nyd lun eller varm.

Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close