Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Syltede asier.

Syltede asier.Jeg har noget for syltning i øjeblikket. Dog var det lige ved at give mig sved på panden, da jeg pludseligt ikke havde nok glas at fylde dem i. Det var der heldigvis råd for.

Syltning af asier er en totrinsraket. Først skal de klargøres og saltes. 12 timer (eller mere) efter skal de så på glas.

Jeg købte to asier – Sådanne to bliver til mange små asiestykker, så jeg måtte have det store dej fad i brug.

Hvad skal du bruge?

Syltelage

  • 1,5l lagereddike
  • 600g sukker
  • 1,5 rødløg, strimlet.
  • 2 teskefulde Korianderfrø,
  • 2 teskefulde sorte peberkorn
  • 1 teske sennepsfrø
  • en knivspids chiliflager
  • 4 dildkroner.
  • 6 Laurbærblade.

Syltede asier.Dag 1:

Asierne skrælles. Deles, kernerne fjernes og de skæres i stykker. Læg dem i et fad og overhæld dem med kogende vand og drys 4 spiseskefulde salt udover. Sæt noget tungt over, så du sikrer dig at de holder sig under saltlagen.

Dag 2:

Kog eddiekelagen op med ovenstående ingredienser. Vent med at tilsætte løg til sukkeret er smeltet. Lad det koge et par minutter.

Hæld vandet fra asierne. Dup dem tørre og fyld dem på atamonskyllede glas. Jeg tog lidt asier og så syltelage, så jeg sikrede mig at godterne også kom ned igennem asierne. Fortsæt til glasset er fyldt.

Luk til med det samme.

De skal stå to til tre uger og trække i lagen før de er klar. Så jeg kan desværre ikke fortælle om resultatet endnu – Men jeg glæder mig allerede til den første leverdreng med syltede asier.

(nu mangler jeg kun græskar og rødbeder)

Syltede asier.

Syltede asier.

Syltede asier.

 

Join the Conversation

  1. Danni Coelet says:

    Hvorfor udvandes asierne ikke efter de er blevet saltet, som f.eks. agurker til agurkesalat
    mvh
    Danni

    1. Hej Danni,

      Hvorfor tør jeg ikke lige sige. Nu er det næsten tre år siden jeg lavede den her opskrift. Men umiddelbart så er saltblandingen så mild, at det ikke er nødvendigt. Det er mit bedste bud. Og de smagte altså helt som de skulle. I hvert fald mine. Så et eller andet sted må jeg være dig svar skyldig.

      THomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close