Oreo cheesecake med brombær.

Vi er stadig i den lidt trælse situation, at vores udlejer ikke er så hurtig ude af starthullerne. For nu en måned siden gik vores ovn i stykker. Han er på sagen… Ja ja, det gør jo ikke vores lyst til hjemmelavet kage mindre. Heldigvis kom jeg i tanke om at man kunne lave en cheesecake uden at skulle have gang i ovnen. Cheesecake it is.

Da jeg var på skovtur med mig selv tidligere for at plukke ting og sager, fangede jeg, det der må være sæsonens sidste brombær. Der var ikke mange tilbage, men til gengæld var de super søde. Så de var besværet værd. Jeg nåede at plukke et par hundrede gram før jeg mistede tålmodigheden. Men der havde jeg også plukket et par kilo æbler og et par kilo hyldebær.

Oreo cheesecake med brombær.Det eneste som rigtigt havde åbent på denne højhellige søndag var Lidl. De kunne ikke klare Oreos, men til gengæld har de efterligninger af mere eller mindre alt, så det blev i stedet til NEO kiks. Ja, samme princip. Jeg kunne ikke smage forskel om det var det ene eller det andet. Happy times. Vil du være traditionel, kan du også sagtens erstatte disse med digestive kiks.

Jeg lavede denne i en springform med en diameter på 25 cm. Jeg valgte bevidst at cremedelen ikke skulle være så høj, da jeg synes at den godt kan blive lidt for meget en gang i mellem. Det er en god idé at lægge bagepapir i bunden af springformen, så den er nemmere at få ud igen.

Hvad skal du bruge?

Bund:

 • 30 Oreo eller Neo Kiks.
 • 75g smør.

Cremecheese delen:

 • 200g creme cheese (jeg brugte Philadelphia light – Jeg tog den forkerte)
 • 200g creme fraiche
 • marven af en vaniliestang
 • 75g sukker
 • lidt citronsaft – Cirka 1-2 teskefulde.
 • 2 blade husblas
Brombærsylt.
 • 200g brombær
 • 100g sukker.
 • 2 teskefulde citronsaft
 • 2 blade husblas.
Skal laves i etaper. 
Oreo cheesecake med brombær.Jeg tog først kiksene, delte på midten og skrabede cremen ud af dem. De kom i en pose og fik en tur med kagerullen, så de faktisk lignede pottemuld. Sideløbende havde smeltet smørret, som blev blandet i. Pottemulden blev fordelt i springformen. Det blev presset ned og jeg satte den i køleskabet, så den kunne sætte sig en smule.
Oreo cheesecake med brombær.Efter en times tid blev det creme-tid. Først lagde jeg husblassen i blød i koldt vand. Jeg blandede ost og cremefraiche. Vaniliemarven blev skrabet ud og fordelt i lidt sukker. Det som i massen sammen med det resterende sukker. Husblassen som nu var ved at være udblødt opløste jeg i cirka en halv deciliter kogende vand. Det kog også i massen. Husk at pisk godt igennem, for du har virkeligt ikke lyst til at få trevler af husblas mellem tænderne. Det kom i kageformen og fik lov til stå i nogle timer i køleskabet.
Oreo cheesecake med brombær.
Kronen på værket var sylten som kom på toppen. Jeg satte brombær over og koge med en lille smule vand, citronsaft og sukker. Lod det koge et par minutter. Husblassen havde jeg selvfølgeligt blødt op i koldt vand. Da sylten var klar, gav jeg det en ordentlig tur med min bamix og i med husblassen. Jeg lod det stå i cirka 5 minutter før det kom udover kagen. Igen, ind i køleskabet så det kunne stivne.
Så var der kage til aftenskaffen ved Hr. og Fru Danmark.
Oreo cheesecake med brombær.
Oreo cheesecake med brombær.
Oreo cheesecake med brombær.
Oreo cheesecake med brombær.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close