Restaurant Kronborg – Klassisk dansk smørrebrød

Sidste lørdag var drengene sat i stævne på Restaurant Kronborg. Vi startede med at arbejde samme sted, men nu er vi blevet spredt rundt omkring i København. Nu vil vi lave en lille smørrebrødsdate fra tid til anden, for lige at holde os opdaterede.

Jeg måtte bestemme, så valget faldt på restaurant Kronborg. Jeg havde set billeder derfra og det så ganske tillokkende ud – Og så passede det perfekt med at jeg skulle mødes med fruen inde i byen senere.

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Menuen er helt klassisk og bliver suppleret af retterne fra tavlen. Vi valgte lidt forskelligt fra kortet og jeg må indrømme, at vi var nok lidt for smarte, da vi planlagde tre stykker pr mand og så osten til at slutte af med. Heldigvis nåede vi ikke at få bestilt ost, for der var slet ikke plads til det.

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrødRestaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrødRestaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Vi startede alle fire ud med en sildemad. Her var vi splittet mellem karrysilden og de helt klassiske marinerede. Jeg fik karrysilden og den var fortræffelig. Nu man skal have sild, så er det jo også nærmest lov at den skal have noget at svømme i. På kortet er der en del forskellige snaps som det bør være. De andre stod på en nordguld, hvor jeg, “ÅH SÅ FANCY”, valgte at dykke en valnøddesnaps fra Schumachers. Jeg havde smagt denne tidligere til en madmesse og vidste at det var lige præcist den, som jeg skulle have.

De serverer velvoksne snaps derinde.

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Nu stod den for de andres vedkommende på fiskefilet med rejer. Jeg blev lidt jaloux, da jeg så den – Og endnu mere da jeg hørte hvordan de lovpriste disse. Aldrig har jeg hørt om fiskefileter blive ophøjet til nærmest mytologisk status. Men jo, jeg tror, jeg må videregive dette som en anbefaling.Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Hvor de andre valgte fiskefileten tog jeg i stedet rimmet laks med æble og selleri creme. Sådan historisk set, så har jeg virkeligt haft store udfordringer med laks. Men jo mere jeg har spist det, jo gladere er jeg faktisk blevet for det. Og det kom helt bag på mig at jeg faktisk havde lyst til en laksemad. Den blev serveret på lyst brød og smagte fortræffeligt.

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Nu sprang nogle på en gang flæskesteg. Sværen var sprød og det sure hjemmelavet.Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Jeg havde faktisk været en del i tvivl. Der var en del stykker som havde talt til mig – altså hvis smørrebrød kan sådan noget.  Jeg havde længe siddet og luret på frikadellerne… og i sidste øjeblik, da vi skulle bestille, valgte jeg at tage en roastbeef. Det er sådan en all-time-favorite. Den sikre havn.

Igen var der rigeligt. Igen var det hele hjemmelavet. Specielt de ristede løg og agurksalaten var et hit.

Nu kunne vi simpelthen ikke klemme mere ned.
Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrød

Ja, og de har forresten også udeservering. Her sad vi i første række til et stykke med flæsk. Ja, det er sådan noget man synes er sjovt, når man har fået store fadøl og snaps.

Restaurant Kronborg - Klassisk dansk smørrebrødGenerelt var der ikke meget at sætte en finger på denne lørdag til frokost. En enkelt lille ting var at der var en fejl på vores regning. En anden tjener havde fået slået noget fejlagtigt ind på vores bord. Vi var faktisk lige ved at ikke opdage dette, for det havde været alle pengene værd. Der fulgte selvfølgeligt en kæmpe undskyldning med dette lille hændeligt uheld. Sådan kan det gå og det blev løst.

Kunne du have lyst til at spise en frokost på Kronborg, så vil jeg anbefale dig at ringe i forvejen. Jeg bestilte bordet i god tid, så det gik. Men igennem hele frokosten kunne vi se hvor mange som måtte gå forgæves, fordi den lille sult havde meldt sig.

Som en lille serviceoplysning, så er restaurant Kronborg en frokost restaurant, hvilket vil sige at der ikke er aften servering. Der er åbent fra mandag til lørdag fra 11 til 17.

Igen, en stor anbefaling herfra. Priserne er fornuftige. Servicen kæk, men klassisk i orden. Men selvfølgeligt, vigtigst af alt, maden smager forrygende.

 

For mere info og bordbestilling (som skal ske via telefon eller email):

Restaurant Kronborg

Brolæggerstræde 12

1211 København K

Tlf. 33 13 07 08

kontakt@restaurantkronborg.dk

 

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close