Ølsnacks: Crab cakes og sesampaneret grillost

Jeg kan godt lide øl og jeg er så heldig at Jacobsen fra tid til anden også sender mig en lille øl eller to.  I denne omgang bød de også på en snack til øllen, som Kirk og Maarbjerg havde stået for at designe. De spurgte om jeg kunne have lyst til at teste den og det kunne jeg faktisk godt. Menuen stod på Crab cakes. En snack er jo ikke nok til at gøre nogen mæt, så jeg gik også i køkkenet for at lave mit bud på en snack til øllen. Det kom der disse panerede stykker grill ost ud af. Du får opskrifterne på begge – og for det ikke skal være løgn, så er det faktisk utroligt nemt at lave.

Vi havde svigerforældrene på besøg, som kunne berette at de havde fået de mest fantastiske crab cakes på deres tur i USA for nyligt. Jeg siger ikke at det giver en lille smule præstationsangst. Men jeg tror at de var temmeligt godt tilfredse.

Jeg har også for noget tid siden fået en gang grillost tilsendt fra Taverna. Selv om der er ret lang holdbarheds tid på den, så tænkte jeg, at det var ved at være på tide at få den brugt. Jeg har eksperimenteret lidt med nogle salater, hvor den er brugt, men tænkte at jeg også ville prøve at bruge den lidt alternativt. Osten minder meget om haloumi og har den fordel at du kan grille eller stege den uden den går fra hinanden. Kan du hverken skaffe grillost eller haloumi, så kan du også bruge en feta til snacken. Jeg ved at det også virker helt godt. Jeg tænkte at det var godt at panere den i sesam, da sesamsmagen passer godt (i mit hoved) til pilsneren fra Jacobsen. Den er lidt mere humlet end når vi normalt drikker pilsner. Det er bare kun et plus for mig, for jeg synes en helt almindelig pilsner kan være noget af en kedelig affære. Ølsnacks: Crab cakes og sesampaneret grillost

Crab Cakes ala Kirk+Maarbjerg

Ingredienser

 • 100g torskekød
 • 100g krabbekød
 • 1 æg
 • 1 spsk fløde eller mælk
 • 5 koriander stilke
 • 3 spsk panko rasp (eller almindeligt rasp)
 • Salt og peber

Herudover

 • Olie til stegning
 • Mayonaise med chili til dip

Hak torskekødet groft og bland krabbekød, æg, fløde, finthakkede korianderstilke, salt og peber i. Rør til det bliver en let sej masse og sæt på køl i en halv times tid. Form runde kugler og vend disse i panko. Steg i olie til de har taget farve. Det gode ved fisk er at tilberedningstiden er ganske kort. Kom dem herefter på fedtsugende papir og drys med lidt salt.

Anret med lidt mayo “on the side” og rør gerne en god gang chili i denne.

Ølsnacks: Crab cakes og sesampaneret grillost

Sesampaneret Grillost

Ingredienser

 • 1 pakke grillost
 • 3 spsk hvedemel
 • 1 æg
 • 4 spsk sesam
 • Salt og peber
 • Olie til stegning

Herudover:

 • Mynteblade
 • Sød Chilisauce “on the side”

Skær grillosten i skiver af cirka 1 cm. Vend dem i melet, som forinden har fået en lille tur med salt og peber. Herefter sammenpisket æg og til sidst sesam. Steg på panden i olie til de har taget farve. Kom mynteblade over og server en sød chilisauce til at dyppe i. Så nemt er det faktisk.

Ølsnacks: Crab cakes og sesampaneret grillostNOGLE af ingredienserne er blevet tilsendt, så er det sagt. Men holdningerne er mine egne og maden smager altså godt alligevel.

 

Join the Conversation

 1. Hey, ølglassene er de samme som vi lige har arvet fra Janus’ mormor- sjovt 🙂

  1. Vi har også arvet nogle af dem fra Karens mormor. Resten købte jeg på loppemarked. Glasset hedder Windsor og er lavet på Kastrup Glasværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close