Nymodens flyversjus? Snaps and stormy?

Reklame – I samarbejde med Aalborg akvavit

Nu er vi ovre julen og nytåret. Fitnesscentrene er stopfyldte de næste par uger og så begynder hverdagen igen. Jeg går ikke i fitnesscenter og havde allerede årets første opgave med arbejdet anden januar, så preppen startede allerede første dag i det nye år. Men det var slet ikke så slemt, for af uransagelige årsager havde jeg ikke tømmermænd i år. Det er vist noget der hænger sammen med det der voksenværk og forældrestads. Vi drak moderat og gik i seng forholdsvist fornuftig. Det er virkeligt noget nyt. Men ikke skidt.

Lige pludseligt gik det bare stærkt og lige pludseligt var det helt overstået med det fejren. Men det gik også så stærkt at jeg slet ikke nåede at ønske jer god jul og godt nytår. Så det håber jeg så inderligt at I har haft. Og at I gider bliver ved med at læse det her usammenhængende mundlort, som jeg hælder ud på bloggen.

Jeg er imod nytårsforsætter, for hvorfor vente til nytår, hvis du gerne vil ændre noget? Så det vil jeg holde mig lidt fra. Skulle det være noget for bloggen, at jeg gerne vil begynde med i 2018, så skulle det være at vise flere seje køkkengadgets frem, lave flere videoer (og måske også blive bedre til det). Derudover lave mere grønt – som vi spiser meget af herhjemme, men måske ikke får delagtiggjort bloggen i – og så inspirere til at få brugt flere rester. Det burde være til at leve med.

Men nu får I lige første hug i det med nytårsforsætterne. For nu kommer der et stop spild af snaps tips. Snaps er mad, ik? Jeg er måske mest tilhænger af de hjemmeinfuserede snapse, så det er sjældent vi får sådan en regulær snaps. Det er altid sådan noget med krydderurter eller andre spidsfindigheder. Men når det har været julefrokostsæson og man selv har afholdt en, så har man nogle gange sådan en Rød Aalborg til at stå. Sådan en for mig vækker bare lutter dårlige mindre fra alskens kalasser med alt for meget af den og gerne i sammenhæng med juleøl og hvad ved jeg. Så behøver jeg faktisk ikke at uddybe mere, vel? Men i forbindelse med introen til samarbejdet omkring snapsene, var vi forbi deres kontor, hvor vi blev budt på en cocktail på Rød Aalborg. Og meget mod min forventning, så smagte den godt. Og slet ikke som minderne dikterede af både vindmøller og ondt i håret. Den har jeg arbejdet lidt videre på til jer. Eller så har jeg faktisk bare fjernet lidt af ingredienserne for nemhedens skyld.

Nu er udfordringen så bare hvad den skal hedde? Altså en flyversjus er jo det min mor siger hun drak, da de gik til bal i fordums tid. Snaps med citronvand. Så vi har jo faktisk både snapsen og det syrlige her. Tjek. Men hvis man så i denne cocktail skifter snapsen ud med mørk rom, så har du jo en dark and stormy. Red and stormy? Snaps and stormy? Flyver stormy? Det er ret meget en tørstslukker og den smager noget bedre end hvad jeg ellers har frembragt med Rød Aalborg før. Så har faster Ole glemt en halv falske ved sidste julefrokost, så lad være med at gemme den til næste julefrokost. Nyd den hele året.

Og lige for god ordens skyld, skal jeg sige at det var “Janus V” som vandt konkurrencen om basissnapsen. Han ville lave Karsesnaps. Præmien er på vej.

Red and stormy - Nymodens flyversjus?

Thomas
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 2 minutter
Antal 1 cocktail

Ingredienser
  

  • 5 cl Rød Aalborg
  • 2,5 cl limesaft
  • 8-10 cl ginger beer jeg brugte Goslings
  • Citrontimian og limebåde til at gøre den lidt flot

Sådan gør du
 

  • Fyld et glas med is.
  • Kom akvavit og limesaft i. Rør rundt og top med ginger beer.
  • Garner med citrontimian og limebåde.
  • Hold fest.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close