Kirsebær crumble – ufattelig nem dessert.

Jeg havde fødselsdag i sidste uge og jeg havde egentlig planlagt at lave en lagkage. Men så endte vi med at ikke skulle noget på min fødselsdag. For så at skulle noget alligevel. Og så var det for sent at lave en rigtig lagkage. De skal jo helst stå og samle sig. Jeg havde planlagt at det skulle være sådan en model med kirsebær og mørk chokolade. Men de der kirsebær skulle jo bruges til noget, så jeg endte med at lave en noget så nem dessert slash kage i stedet. Jeg vil sige at det er pistacieiskuglen, som tager det fra en kage til at være en dessert. Sådan virker det altså i mit hoved. Har du mere lyst til at servere flødeskum eller creme fraiche til, så vil jeg heller ikke skule til dig.

Da jeg mødte hustruen for 8 år siden var hendes hofkage en æblecrumble. Det er det sådan set stadigvæk, det er bare ikke så ofte hun får adgang til køkkenet, så hun må nøjes med mine eksperimenter. Det her skulle også ende med at blive lidt eksperimenterende. Min plan var nemlig at lave de her kirsebær crumbles, men jeg skulle løbe ind i den udfordring at jeg faktisk ikke havde nok kirsebær. I mit hoved havde jeg sjusset mig frem til at cirkus 500 gram ville være nok til den portion, som jeg havde planlagt, som var to enkelte portionsanretninger og et lille fad, som jeg tror vil svarer til 4 personer. Så i fadet blev der også suppleret op med lidt blandede bær fra fryseren og i de her kom der lidt amarena kirsebær. Jeg har optimeret opskriften, så den passer til 6 personer og kun er med de to slags kirsebær. Men reelt kan du bruge lige de frugter og bær, som du har ved hånden og i den mængde, som passer dig. Dejen var også luksusversionen, da jeg fandt marcipan som var ved at løbe på dato. Det kan undlades, men er en god måde at få brugt julens rester og derudover spiller det eminent sammen med (amarena) kirsebær.

Jeg vender altid lidt maizena i sukkeret, som jeg bruger til bærrene/frugterne i en crumble eller tærte, for maizenaen fanger væsken og tykner den, så den ikke er over det hele. Jeg ved ikke om det passer, men jeg synes også at det mindste saft, som i stedet bliver sovset, gør at dejen bliver sprødere.

Og når vi er ved kirsebær, så er det lige nu, som du skal ud og fange dem, for det er ikke mange dage de får på træet før fuglene kommer dig i forkøbet. Når jeg serverer kirsebær tilberedt, foretrækker jeg at de er udstenede, så ingen får sig nogle trælse overraskelser. Jeg har spenderet noget lignende 75 kroner på en kirsebærudstener, som jeg har brugt 3 gange (inkl denne), men jeg så for nyligt et hack på nettet, hvor man nemt kunne udstene kirsebær ved at sætte dem over hullet på en tom vinflaske eller lignende og så stikke en spisepind ned i kirsebærret, for at presse stenen ned i flasken. Jeg har ikke prøvet det, men det er reelt samme måde som min udstener fungerer. Og virker det, så er det vist noget nemmere end at flække kirsebærrene for at få stenene ud.

Kirsebær crumble - ufattelig nem dessert.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

 • 700 g kirsebær - udstenede. vægten her er inkl sten
 • 150 g amarena kirsebær - suppler gerne op med lidt af siruppen.
 • 3 spsk sukker
 • 1,5 spsk maizena
 • 1 vaniljestang

Crumbledej

 • 200 g mel
 • 200 g koldt smør.
 • 100 g marcipan
 • 75 g sukker

Sådan gør du
 

 • Udsten kirsebær.
 • Rør sukker, maizena og vaniljekorn sammen. Vend kirsebærrene i blandingen og kom i en smurt form. Kom amarena kirsebær og sirup ved.
 • Riv det kolde smør og marcipanen ned i melet. Kom sukkeret ved.
 • Arbejd blandingen let sammen med hænderne, men sørg for ikke at arbejde det for meget sammen.
 • Fordel crumblen over kirsebærene. Bag til crumblen er gylden ved 180 grader. Cirka 25-30 minutter.
 • Lad kagen køle lidt og server med en god scoop is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close