Go Back

Kirsebær crumble - ufattelig nem dessert.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 700 g kirsebær - udstenede. vægten her er inkl sten
  • 150 g amarena kirsebær - suppler gerne op med lidt af siruppen.
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 spsk maizena
  • 1 vaniljestang

Crumbledej

  • 200 g mel
  • 200 g koldt smør.
  • 100 g marcipan
  • 75 g sukker

Sådan gør du

  • Udsten kirsebær.
  • Rør sukker, maizena og vaniljekorn sammen. Vend kirsebærrene i blandingen og kom i en smurt form. Kom amarena kirsebær og sirup ved.
  • Riv det kolde smør og marcipanen ned i melet. Kom sukkeret ved.
  • Arbejd blandingen let sammen med hænderne, men sørg for ikke at arbejde det for meget sammen.
  • Fordel crumblen over kirsebærene. Bag til crumblen er gylden ved 180 grader. Cirka 25-30 minutter.
  • Lad kagen køle lidt og server med en god scoop is.