Go Back

Dampede hjertemuslinger med fennikel

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg hjertemuslinger åbne og ødelagte sorteret fra
  • 2 dl hvidvin
  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 fennikel
  • 1 tsk anisfrø
  • 1 håndfuld fennikel pollen

Sådan gør du

  • Hjertemuslingerne renses grundigt. Fjern alle døde og alle ødelagte - det er virkeligt ikke det værd.
  • Hak løg, hvidløg og fennikel fint. Sauter i smørret til de er gennemsigtige. Kom vinen, anisfrø og fennikel pollen på og skru helt op for varmen, læg låg på og vent til der har dannet sig en masse damp i gryden.
  • Kom nu muslingerne i gryden. Damp i cirka 2-3 minutter til de har åbnet sig.
  • Kom muslingerne på et fad eller i en skål. Hæld juicen over. Sigt eventuelt sand, som skulle gemme sig i bunden, væk.
  • Server med det samme.