Æbleflæsk – Og runde tal.

Æbleflæsk - Og runde tal.

I søndags skulle jeg have brugt nogle æbler. Denne opskrift er nummer 3 fra en dag med æbler. Udover denne blev det også til en gang Kringle med æble og Æblesmør. Men nu kommer der heller ikke flere – fra den søndag.

Jeg er idag rundet de 100 likes på facebook – Tusind tak fordi I gider. Herudover er denne opskrift nummer 100 som rammer bloggen. Bloggen har eksisteret i 4 måneder nu, så det er i gennemsnit 0,83 opskrift om dagen. Reelt set har jeg nok lavet 10-15 ekstra, men jeg har droppet dem, da jeg er blevet en smule mere krævende i forhold til billedkvaliteten. Jeg håber I har nydt opskrifterne – og skulle der være ønsker til specifikke andre, så kom gerne med dem 🙂 Det er altid rart med udfordringer. Der jeg også lige ramt 20.000 pageviews 🙂

Nå, tilbage til maden. Vi skulle have æbleflæsk til frokost. Konen skulle arbejde klokken 15, så vi kunne lige nå at få lidt frokost.

Når jeg tidligere har lavet æbleflæsk, har jeg brugt tykke skiver røget bacon. Denne gang brugte jeg stegeflæsk. Begge dele virker, det er vel mest et spørgsmål om man det skal være med eller uden røgsmagen.

Jeg kan godt lide æbleflæsk, for det sviner ikke meget i køkkenet.

Hvad skal du bruge?

  • 3-5 stykker flæsk pr. person
  • 3 æbler (til to mennesker)
  • 1 spiseske brun farin.
  • 1 stort løg
  • Rugbrød

Æbleflæsk - Og runde tal.

Steg flæsket på panden – hjælp det eventuelt lidt på vej med lidt smør, hvis det ikke er så fedtholdigt. Du skal bruge fedtet efter. Husk at give flæsket en god gang salt. Hvis der er plads på panden, så steg også dine løg herpå – De skal være bløde.

Æbleflæsk - Og runde tal.

Nu er det vigtigt at du ikke kasserer fedtet på panden. Skulle der være lidt mere end din samvittighed kan håndtere, så hæld lidt fra. Snit æblerne i strimler – ikke for tykke. Hæld dem over i panden. Den skal stå og hygge sig i 10 minutters tid på medium varme. Efter 5 minutter tilsætter du den brune farin. Da æblerne var faldet sammen kunne jeg også riste rugbrødet på panden.

Æbleflæsk - Og runde tal.

Forresten er de bløde løg vist et temperamentsspørgsmål og hænger sammen med hvor du kommer fra. Jeg har i hvert fald altid fået strenge instrukser på at de skulle være der.

Voila!

Æbleflæsk - Og runde tal.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close