Go Back

Chokolade fastelavnsboller - Gammeldags med et chokoladet twist.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

Dej

  • 25 g gør
  • 3 dl sødmælk
  • 3 stk æg + 1 til pensling
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 650 g mel cirka
  • 75 g kakao
  • 250 g smør

Creme

  • 1 stk æg
  • 15 g maizena
  • 10 g kakao
  • 1 spsk sukker
  • 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker
  • 2,5 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade

remonce

  • 75 g marcipan
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 15 g kakao
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Dej

  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, sukker og salt.
  • Rør kakao og mel sammen og tilsæt i dejen af to omgange. Ælt dejen 7-8 minutter til den er ensartet unden melklumper og er en smule elastisk.
  • Tilsæt smør og ælt til det er arbejdet ind i dejen. Dejen må også gerne være en smule blank nu.
  • Lad den hæve cirka 45minutter til en time. Har du tiden, kan du med fordel slå dejen ned nu og lade den hæve natten over på køl. Den er nu klar til at lave fastelavnsboller af nu.

Fyld

  • Rør æg, sukker, maizena og kakao sammen.
  • Bring mælken i kog. Hæld over æggemassen mens der piskes.
  • Returner til gryden og bring i kog. Kog 2-3 minutter og kom så over i en skål med chokoladen i. Rør sammen til det er smeltet.
  • Læg film på cremen (direkte på cremen, for så trækker det ikke skind). Sæt på køl.
  • Rør smør, sukker, kakao og marcipan sammen til en remonce. Sæt til side.

Fastelavnsbollelavning

  • Del dejen i to og rul den ud på et melstrøet bord.
  • Skær dejen ud i firkanter af cirka 10x10cm. Placer en smule remonce, cremen og lidt finthakket chokolade (eller chokoladeknapper).
  • Fold dejen sammen under bollen og rul bollen let.
  • Sæt på en bageplade og lad den efterhæve 30 minutter.
  • Pensel med sammenpisket æg og bag 12-15 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Pynt med smeltet chokolade og kakaonips.