Kød og bacon skæres i grove tern og komme i en stor gryde. Dæk til med koldt vand og sørg for vandet står cirka 3-4cm over kødet.
Varm forsigtigt op til det koger og lad det simre 10 minutter, mens du skummer urenhederne væk.
Tilsæt løgene, skåret i strimler, finthakket hvidløg, laurbær, sennepskorn, nelliker og og peberkorn. Lad det simre under låg i cirka 1,5 time. Kødet skal være mørt, men ikke være kogt helt i smadder.
Tilsæt tern af kartoffel og diverse andre rodfrugter. Lad det simre cirka endnu en time. Kartoflerne skal være så møre, at de går fra hinanden når du rører i retten. Retten skulle gerne være nogenlunde jævn nu, så det ikke er rent vand. Eller lad det koge lidt ind uden låg.
Tilsæt smørret og smag til med salt, eddike og peber.
Server med purløg på toppen og rødbeder, sennep og rugbrød på siden