Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Tortilla de patatas – Spansk æggekage.

Jeg kan godt lide tapas. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Meeen så skal det altså også være spanske tapas. Ikke thai tapas. Ikke Snappas. Ikke røget laks med rygeost creme. Ikke alle mulige andre gode ting, som man lige kan finde på, som anrettes i små skåle og så kalder man det bare tapas – Fordi det er så hyggeligt.

Ja, man kan godt høre, at jeg er en gennemsur gammel mand. Men ret skal være ret, for jeg har altid lært, at hvis man endeligt skal galpe sådan op, så må man hellere være en smule konstruktiv. Så jeg må jo nok hellere begynde at give lidt opskrifter på, hvad jeg så mener er på sin plads, når man laver rigtige tapas. Altså min helt personlige favorit er croquetas. Friterede klumper, som kan være fyldt med alt fra ost til bacalao. Jeg har lavet en omgang her med sortfods skinke og svampe. I er advaret nu – Det er gamle billeder, som er i det indlæg.

Man skal jo starte et sted, så her får I opskriften, på den allestedsnærværende spanske æggekage, tortilla de patatas, som du både kan få for sig selv, men også nogle gange i kedeligt hvidt bocadillo brød. Patatas betyder for god ordens skyld kartofler. Jeg har også set, at de har sneget røde pebre ind i dem fra tid til anden. Hvis du vil gå fuldstændig wack og helt væk fra originalen, så lad den køle og top den op med røget laks, fed creme fraiche og godt med urter. Men så er det noget heeeeeeeelt andet end en tortilla i dens oprindelige form.

Den her tortilla blev lavet i en pande på cirka 20cm.

Tortilla de patatas - Spansk æggekage.

Tortilla de patatas - Spansk æggekage.

Thomas

Ingredienser
  

  • 1 bagekartoffel
  • 2 små eller 1 stort zittaurløg
  • 1 fed hvidløg
  • 7 æg str M
  • Salt og peber
  • Olie

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflen og skær den i tynde skiver. Striml løgene. Hak hvidløget fint.
  • Sauter løg, kartofler og hvidløg i godt med olie i cirka 7-8 ved mellem varme. Løgene skal være klare og hverken de eller kartoflerne skal tage farve.
  • Pisk æggene godt sammen, krydr med salt og peber og kom den på panden. Steg i cirka 5-6 minutter til den har sat sig i bunden og i siderne. Nu kan du enten vende og stege den færdigt i panden eller gøre den færdig i ovnen. Sidstnævnte er den klart nemmeste. Cirka 10 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader.
  • Nydes både varm, lun eller kold.

Tortilla de patatas - Spansk æggekage.

Join the Conversation

  1. Ægte tapas er fantastisk – spiste på en tapas bar i kbh på Israels Plads for mange år siden, der faldt jeg i svime over en af retterne, en simre ret med mørbrad i godt krydret portvinssauce. Har forgæves prøvet at finde opskriften siden, måske du kender til den?

    1. Det har jeg godtnok ikke hørt om.

      Men synes faktisk der er mange som tænker simremad ind i tapas – Men det er nok fordi de fleste tænker røget laks ind i.

      Thomas

  2. Var fornylig ude og spise tapas; her var både fish’n’chips og noget thai-halløj. Det er simpelthen for mærkeligt for mig, så lad da være med at kalde det tapas!!! Vi kan være sure sammen 😉

    1. Jeg elsker at være sur. Det er faktisk en af mine spidskompetencer! Skulle vi måske være sure over en gang rødvin og med noget god med?

      Thomas

  3. Den slags surhed er jeg altid med på 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close