Syltede pærer – Med et krydret twist af jul.

Jeg er så heldig, at jeg bliver begavet med en masse æbler og pærer i år, da jeg har fået en andel i høsten på en frugtplantage. Det betyder jeg kan hente kasser med frugt flere gang i løbet af efteråret. Jeg hentede en portion for 14 dage siden og så var der en på vej idag. Jeg vil tro at der er 5-6 kilo hver gang, så der skal virkeligt gnaves igennem, men Alfred og resten af familien har været i Jylland uden mig, så der har ikke været det helt store ryk i det denne gang. Så med udsigten til at have rigtigt meget frugt på lager, valgte jeg at gå i syltemode.

En af mine absolutte favoritter ud i frugtsyltning er de her pocherede pærer. Der er noget helt nostalgisk over de her syltede pærer. Den gang kom de så godtnok fra dåse, men ikke desto mindre er det stadig godt. Og når nu der er meget frugt på lager, så må man jo hellere gribe chancen.

Jeg valgte at hurtigt henkoge dem i ovnen (hvis man da kalder det det) så jeg kunne sikre mig, at de havde lang holdbarhed. Jeg har en ovn med stegetermometer, hvilket gør det endnu nemmere, for jeg kan egentlig bare komme termometeret ned i væsken og så lad den stå og hygge sig. Man henkoger for at slå bakterierne ihjel, så holdbarheden er længere. Jeg valgte dog også at skylle grundigt i atamon, for at være helt sikker. Det hjælper nemlig på det. Skal du spise dem forholdsvist hurtigt efter de er frembragt (indenfor nogle dage), så kan du skippe både henkogningen og bare komme dem i en skål eller bøtte og så på køl. Jeg har valgt ikke at fjerne kernehuset. Jeg synes nogle gange at det gør dem lidt for skrøbelige, så de nemt koger ud. Med kernehuset har de lidt mere modstand i sig under tilberedningen.

Jeg valgte at de faktisk godt måtte være en smule julede. Uden sådan rigtigt at skrige af jul. Men sådan mere bare have det der efterårs og vintertouch med varme krydderier. Personligt synes jeg at lakridsnoter og citron går rigtigt godt til pærer. Er du sådan mere klassisk, så nøjes du bare med vanilje. Ingefær er også en mulighed. Jeg skal ikke stoppe dig. Prøv dig lidt frem og overvej hvad du vil servere dem sammen med. Det kan jo gøre udslaget.

Opskriften her er lidt mindre end den portion, som jeg lavede. Det er jo ikke nødvendigvis lige sådan, at du står med det meste af en kasse pærer, som skal bruges. Jeg plejer faktisk at pakke dem i mindre portioner end her, da jeg helst ikke vil have dem åbne for længe af gangen efter jeg har taget hul på dem. Og selvom de smager godt, så er det jo ikke nødvendigvis sådan, at man lige har brug for 12-15 pærer af gangen.

Thomas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret konservering, Syltning
Køkken Konservering, Syltning
Antal 2 Glas

Ingredienser
  

 • 1 kg små pærer - Fx Clara Frijs.
 • 1 liter vand
 • 1 dl æbleeddike eller hvidvinseddike
 • 600 g sukker
 • 1 stk appelsin
 • 1 stk vaniljestang
 • 2 stk kanelstænger
 • 4 stk stjerneanis

Sådan gør du
 

 • Skræl pærerne.
 • Kom vand, sukker, eddike og krydderier i en gryde og bring i kog.
 • Tilsæt pærerne og simmer dem under låg i cirka 15-20 minutter. De skal vise tegn på at blive møre. Sluk for varmen.
 • Skold glassene og skyl i atamon (eller alkohol).
 • Kom pærerne i sammen med krydderierne. Top med syltelagen.
 • Sæt glassene i ovnen og læg låget på, men LUK det IKKE. Behold gummiringen på glasset, det kan sagtens klare det.
 • Tænd ovnen på 125 grader og varm til væsken er et sted tæt ved 90 grader. Den skal ikke koge og være over 85 grader. Så LUKKES glassene helt. Varmen slukkes i ovnen og du lader glassene køle sammen med ovnen.
 • Opbevar mørkt og køligt.
Keyword krydderier, pærer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close