Peberkagehus og figurer – Adventskonkurrence.

Gå til opskrift

GIVE-AWAY – Reklame – Udgivet i samearbejde med Tuesen Jensen og Patisse.

3. advent betyder også endnu en konkurrence. Det var faktisk denne der inspirerede mig til at lave de andre, men så gik der nemlig arbejde/hygge/forstyrrelse i den, så de to andre nåede at komme på før. Det var så også den her, som krævede noget mere forberedelse. 

Er de der peberkagehuse ikke også noget vi har annekteret fra USA? Altså jeg tror ikke vi havde dem, da jeg var barn. I hvert fald har det ikke været traditionen at lave dem. Men så så jeg pludseligt fru Klidmoster excellere i dem for et par år siden. Og siden har de lige så stille og roligt været i bevistheden. I år havde vi så også en grund til at lave det, for Alfred kunne være med. Med den manglende praktiske erfaring, var det også noget som man lige skulle tage tilløb til. Heldigvis fik jeg lidt hjælp med på vejen af det udstikkersæt, som også er med i præmien. Jeg gik behårdt efter at præmien skulle have 100% hygge-faktor og mulighed for faktisk også at bruge den udenfor peberkagehus-sæsonen. Så du vil også kunne bage en verdensklasse tærte eller den perforerede form og på bagepladen, som burde være standard i alle ovne. 

GIVE-AWAY

Hvad kan du vinde?

En blandet bagepakke udvalgt af undertegnede bestående af følgende produkter fra Patisse. (Dog er forklædet fra Bastian): 

 • Bagesæt til de mindste med kagerulle, springform og brødform.
 • Perforeret tærteform
 • Perforeret bageplade, hvor du kan justere størrelsen efter din ovn.
 • Udstikkersæt til peberkagehus
 • Et glas bagekugler, som bruges til blindbagning, så du slipper for at ofre bønner og deslige.
 • Et forklæde i børnestørrelse.
 • Melsigte

Hvordan vinder du den?

Det er simpelt. Fortæl mig hvem der skal forkæles med kage – Og om forklædet skal være rødt eller blåt. Det fåes nemlig i begge farver. Dette gøres i kommentarfeltet i dette indlæg.

Det er selvfølgelig et helt nyt sæt, som vinderen får. Det sendes direkte fra Tuesen Jensen. Vinderen trækkes via lodtrækning den 23/12 2019. Og kontaktes direkte via mail. Så sørg for at du har noteret den rigtige mail i feltet til det. Svarer du ikke inden 7 dage, trækkes der en ny vinder. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter, men har en værdi på cirka 1000kr.  (disclaimer: Karen havde termin med lillebror igår, så skulle han komme den 23. kan vi jo blive en smule forsinkede.)

Og så til selve huset og kagerne. Jeg kunne ret hurtigt se på forskellige opskrifter på nettet, at der vist bare mest var tale om en brunkagedej uden de gode ting i som sukat og mandler. Jeg fandt en opskrift, som jeg tog udgangspunkt i og prøvede jeg mig lidt frem. Hvad jeg kunne se på billedet, var det et meget lille hus, der var lavet. Så for at være sikker på der var nok til mit, lavede jeg 1,5 portion. Og endte så op med dej til at lave en mindre landsby, fylde dåser med figurer og give en masse væk. Det var helt galt. Så her får du min version, som passer til et hus og cirka en normal kagedåse med figurer. Jeg ændrede også krydringen en smule. Eller det vil sige at jeg tog en genvej og brugte Mill and Mortars brunkage krydderi i stedet for. 

Når du skal til at dekorere og samle huset, kan du bruge isomalt eller karamel. Det var også det jeg brugte til at lave vinduerne. Her kan du reelt set også bare bruge bolcher, som du knuser og lægger i hullerne. Men jeg fandt ud af, at hvis man skal have et pænt resultat med glasuren, kan du med fordel pynte nogle af tingene først og så samle det. For at sige det pænt, var det ret udfordrende at male nogle af tingene. Så jeg vil i hvert fald male en del inden jeg samler næste år. 

Glasuren du laver til at pynte kagen med – Som vist også kan bruges til at samle huset med – laves på æggehvider. Og den skal være ret fast, hvis den ikke skal løbe for meget ud på kagen. Jeg lavede først en ordentlig portion med tre æggehvider, som jeg så delte op i mindre skåle og farvede med pastafarve. Hvis du bruger oldschool frugtfarve, kan det godt ende med at gøre din glasur for tynd. Det kan sagtens virke, du skal bare være opmærksom på konsistensen.

Peberkagehus og figurer

Thomas
4.67 fra 9 stemmer
Ret Kage

Ingredienser
  

 • 300 g mørk sirup
 • 225 g mørk muscuvado sukker
 • 185 g smør
 • 2 stk æg
 • 1 stk appelsin
 • 2 spsk brunkage krydderi
 • 2 tsk kanel
 • 1 spsk natron
 • 750 g mel
 • 150 g isomalt eller bolcher

Sådan gør du
 

 • Smelt sirup, sukker og smør. Lad det køle en smule.
 • Pisk æggene luftige sammen med appelsinskal. Tilsæt sukker/smør blandingen. Pisk til det er arbejdet sammen.
 • Rør krydderier, natron og mel sammen. Sig ned i massen. Ælt til det er arbejdet sammen, men pas på med ikke at overælte det. Sæt massen på køl. Minimum 5 timer, helst natten over.
 • Rul dejen tyndt ud og læg den på en bageplade. Du skal bruge to stykker til tag. To til sider med vinduer og døre. To til gavle. Og så til skorstenen. Læg det på en bageplade og bag ca 5 minutter ved 180 grader. i mellemtiden smeltes isomalten og der hældes lidt i vinduerne. husk du også skal have til at samle huset. Bag endnu 5 minutter. Tag det fra ovnen og lad det køle helt af.
 • Skær pladerne lidt til, da de godt kan blive lidt skæve under bagningen. Varm isomalten op igen. Den skal bare være smeltet, ikke tage farve. Saml huset. Pas endeligt på ikke at få isomalt på fingrene, da det er møgvarmt. Når først isomalten er smeltet, kan du blot lade det stå på det varme blus, men sluk for det, så det ikke tager farve.
 • Go nuts. Pynt afmok med slik, glasur, kokos, chokolade, muslingeskaller, nødder og hvad du ellers kan finder. Husk, pynt er pænt, meget pynt er meget pænt.
Keyword Jul, Julebag, Kage, Peberkage

Join the Conversation

 1. Jeg tror jeg ville forkæle min søster med kage. Og jeg vil helst bage med et rødt forklæde

  1. Lykke Duvald says:

   Min datter på 15 år har lavet det fineste peberkagehus i år. Hun vil elske at vinde sådan et sæt med rødt forklæde 🙂

 2. Vibeke Sten says:

  Jeg vil forkæle mine unger ❤️
  Og gerne forklæde i rødt

 3. Lykke Duvald says:

  Min datter på 15 år har lavet det fineste peberkagehus. Hun ville elske sådan et sæt. Og et forklæde i rødt :-).

 4. Louise Eckhardt says:

  Jeg vil elske af bage med min søn på 4 år som både er glad for at bage og hjælpe med at lave mad. Et af mine nytårsforsætter er, at blive bedre til at have ham med i køkkenet, også i hverdagen. Og jeg vil meget gerne forkæle min mor med kage. Forklædet skal være blåt, min søn er ikke så hen i farvevalg .

 5. Kenneth Johansen says:

  Det er familien der skal forkæles med kage, og kager bages bedst med blåt forklæde.

 6. Jonna Schmidt says:

  5 stars
  Jeg vil bage et peberkagehus sammen med mine børnebørn.

  Gerne med et blåt forklæde.

 7. Det er min far, der skal forkæles, og mine børn, der skal bage. Den ældste har et par fine tøsede forklæder, så den yngste vil blive lykkelig for sit helt eget blå forklæde.

  Hvor lyder det altså skønt med en julebaby. Bedre julegave fået vist ikke.

 8. Ea Ewertsen says:

  5 stars
  Det er min datter og hendes søn- og mand, som skal forkæles med kage. De elsker at bage og spise gode kager. Og mormor og morfar bliver forkælet med kage -for det er jo morfars dreng som hjælper med at bage. Forklædet skal være blå.

 9. Jørgen-Ulrik Emborg says:

  Barnebarnet vil se godt ud i blå. Kagen til fruen

 10. Den dejligste familie skal forkæles med kage❤️ Forklædet må gerne være blåt☺️

 11. Jane Kirkevang says:

  Sikke et fint hus I har fået lavet. Altid hyggeligt at lave sådan noget. 🙂 Jeg ville forkæle min mand med en lækker omgang kage. Elsker hjemmelavede brunkager. Vi pynter dem altid med forskelligt glasur. Forklædet skal være blåt.

 12. Niels Clausen says:

  4 stars
  Jeg vil forkæle min skønne papsøn og hans skønne mor med endnu mere julebag og forklædet skal være blå

 13. Eva Jørgensen says:

  Så skulle min søn forkæles 🙂

  Jeg ønsker mig det i rødt.

 14. Elisabeth Flüger says:

  Jeg vil lave julebag med familien og opfordre til fordybelse og nærvær i en tid, hvor mange stresser. Lad os være sammen og hygge i hjerternes fest <3
  Og tror et blåt forklæde vil gøre glæde.

 15. helle strynø says:

  4 stars
  Vil forkæle de små tøser i teglgårdsparken. Og forklædet skal være rødt, tak 🙂

 16. Hvor fint! Det ser rigtig hyggeligt ud 🙂

  Vinder jeg , skal unger og mand forkæles med lidt krea-bagehygge. Forklædet skal være blåt 🙂

  God søndag.
  De bedste hilsner
  Anne Sofie

 17. christina ulrikka jensen says:

  Det skal hele familien med skønne bage lækkerier , og jeg ønsker forklædet i blåt, rigtig glædelig jul

 18. Søs Lauridsen says:

  Sikke en lækker bage-præmie!! Glædelig 3. søndag i advent!
  Jeg vil glæde hele min familie med kage (som jeg ofte gør 🙂 ) og så skal forklædet være blåt til min dejlige nevø Sigurd – jeg glæder mig til han inden længe er stor nok til at hjælpe moster med at bage!

 19. Rasmus Lindvig says:

  Jeg vil bage til venner og den lille kernefamilie. Men jeg tror jeg vil prøvesmage rigtig grundigt….
  Mht forklædet, så er jeg god i alle farver, så mon ikke rødt vil live lidt op i en forklædegarderobe bestående af læder og kanvas 🙂

 20. Jeg vil helt sikkert bage til familie og venner og gerne sammen med naboens lækre tøser! Så her må forklædet gerne være rødt ❤️

 21. 5 stars
  Jeg vil forkæle familien med kage. Især mand og børn. Forklædet må gerne være blåt

 22. stinna frydkjær liholm says:

  Jeg ville bage til min nye praktik… Benytter en hver chance for at bage.. I mit nye forhåbentlig blå forklæde

 23. 5 stars
  Jeg vil prøve at bage et kagehus med min mindste søn der elsker at lave mad/kager
  Forklæde i blå da det er hans ynglings farven.

 24. Windy Nielsen says:

  Det skal min lillebror og hvis jeg vinder et fint blåt forklæde kan jeg måske lokke min nevø til at hjælpe

 25. Min mor, der altid bager til os. Rød er hendes yndlingsfarve

 26. Camilla Nyegaard says:

  Jeg vil forkæle min datter. Men jeg ønsker et blåt forklæde, da det er hendes ynglingsfarve

 27. Louise Stampe Hansen says:

  Jeg ville forkæle veninden og hendes familie med kage – og bager helst i rødt 😀

 28. Pernille Mortensen says:

  Jeg vil bage til min mand og to drenge. Forklæde i blåt er flot.

 29. Connie-Sofie Schrøder says:

  Asbjørn og Sejr skal forkæles med lækker kage som mormor har bagt med mit BLÅ forklæde på

 30. Det skal min familie & især min mand Søren han elsker kage og søde sager ☃️

 31. Vibeke Rasmussen says:

  4 stars
  Jeg har aldrig prøvet at bage et peberkagehus, og det vil gerne gøre sammen med min datter og barnebarn. Han vil se skøn ud i nissehue og et julerødt forklæde

 32. Charlotte G says:

  5 stars
  Jeg vil vente med længsel på mit barnebarn bliver stor nok til, at vi kan bage sammen. Hun bliver 1 år til marts så der går lidt til endnu. Blå er min ynglingsfarve.
  Vinter hilsner
  Charlotte G

 33. Jeg vil forkæle mine børnebørn og forklædet skal være blåt. God jul til dig.

 34. Asta Thomsen says:

  5 stars
  Min lillebror skal forkæles med kage og han skal have forklædet i blåt <3 ! Håber vi vinder.

 35. Det skal mine børn og mand

 36. Dorthe Marie Krøyer says:

  Jeg ville forkæle min dejlige søn og fantastiske svigerdatter <3 – da de bl.a. elsker kager … og gerne et forklæde i rødt….håber jeres lillebror er lidt forsinket, så jeg kan nå at være med i konkurrencen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close