Tarteletter med høns i asparges.

Det her er virkeligt en af mine hofretter.

Det er så afsindigt nemt at gøre godt, også selvom man snyder lidt. Det gjorde jeg ikke igår, eller jo, ovnen virker stadig ikke, så de færdigbagte tarteletter blev vendt på brødristeren.

Jeg havde aftenen  forinden kogt både fond og reddet noget kød fra kyllingeskroget. I stedet for at bruge dåse asparges valgte jeg at bruge friske grønne. Skal du bruge dåse eller glas asparges, så brug nogle ordentlige af slagsen. Så bør du også bruge lidt af vandet i saucen.

Tarteletter med høns i asparges.Hvad skal du bruge? (10 tarteletter)

  • 35g smør
  • 2 spiseskefulde mel
  • Hønsefond eller lignende.
  • 300g kogt Kylling eller høne
  • et bundt grønne asparges (6-8 stk)
  • Salt og peber

Hvad gør du?

Klargør din kylling. Stykkerne skal ikke være for store. Din asparges skal knækkes lige der hvor de selv knækker, så du slipper for at få den træede del med. Skær dem i mindre stykker, cirka en centimeter.

Smelt smøret i en gryde. Når smøret er smeltet tilsætter du melet. Rør det sammen. Når det er blevet en smule klumpet skal det først væde i. Tilsæt lidt af gangen. Sørg for røre godt igennem, så den ikke bliver klumpet. Den må godt være tykkere end en normal sovs.

Jeg tilsætter først kyllingen i saucen, lader den koge op igen. Lige før servering kommer der asparges i. Jeg vil gerne have dem helt knasende. Ellers kunne jeg lige så godt have brugt aspargessnitter fra glas.

Min sovs blev lige af det tyndeste, men så efter den havde stået lidt og jeg fik dem igen til aftensmad, så var den perfekt. Det er vel også et spørgsmål om smag og behag.

Tarteletterne blev varmet på brødristeren – Og det magter jeg jo åbenbart ikke helt at styre 🙂

Tarteletter med høns i asparges.

Tarteletter med høns i asparges.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close