Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.

For lidt over en måned siden tog jeg mig en beslutning. Jeg havde ikke rigtigt regnet med at det skulle være nu, men på den anden side, nu bød muligheden sig. Jeg havde egentlig ikke regnet med at jeg var klar til det. Men her en måned senere, så går det egentlig ganske fint. Vi får da mad på bordet. Der har bare ikke været meget tid til at blogge om det. Og meget af det mad, som jeg har lavet, har jeg ikke haft mulighed for at dele med jer herinde. Hvis du læser Kvicklys tilbudsaviser, så har du måske set en masse grilltips i dem. Dem har jeg faktisk skrevet og taget billeder til – Altså hvis man  ser på hjemmesiden til det.

Efter vi havde lavet de første opskrifter til det, skulle der også være et fotoshoot af nogle grill relaterede stemningsbilleder. Jeg blev inviteret ud for at se hvordan sådan noget foregik. Og af uransagelige årsager, nærmest ved et tilfælde, falder det sammen med at deres normale madstylist skal på ferie. Vil du prøve det i 14 dage? tjoh, det kunne da være sjovt at prøve. Men jeg havde aldrig rigtigt tænkt at det var noget jeg skulle lave, men nu kom alle prøvelserne med anretning med pincet mig til gode. De to uger blev pludseligt til fem, da stylisten blev syg og indlagt på ferien. Så jo, jeg tør godt kalde mig selv madstylist nu – Sådan lidt da. Det har da været hårdt, det skal jeg indrømme. Jeg har lavet alle tilberedninger, som skulle i Fakta, Kvickly, Superbrugsens og Irmas reklameaviser. Og sågar også været med til at style mad til Irmas nye emballager.  Allerede i sidste uge så jeg den første på tryk og i denne uge (med aviserne som kom på nettet idag) var der flere. I kan se dem jeg har lavet her. I de næste mange uger kan I bare slå op i avisen og det er sikkert noget jeg har lavet. Det er meget varieret hvad vi har lavet. Det var lige fra grilltilberedninger af kød til isdesserter med kompot og ostemadder. Jeg spænder bredt. Alle billederne er taget af KAM&CO

Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu. Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu. Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu. Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.

 

Så med at jeg selv skulle lave opskrifter, grille og tage billeder, når jeg kom hjem og selvfølgeligt lave masser af mad på arbejdet, så har jeg lavet et sted mellem 60 og 70 forskellige tilberedninger/retter/skud om ugen. Rekorden var 25 på en dag med alt. Det har så også haft den effekt, at når det kom til at lave opskrifter til bloggen, så har mit overskud og min inspiration været ganske minimal. Vi har i løbet af ugerne primært levet af resterne fra grilleriet (man smider vel ikke god mad ud, vel?) – og så masser af rugbrød. Og det har der ikke været det store at berette om. Nu holder jeg dog pause fra styleriet – Da stylisten er på benene igen – og jeg er sprunget helt i en anden boldgade. Jeg er hos et cateringfirma, som laver rigtigt meget frokost og kantinemad. Vi laver rigtigt meget mad. Eneste udfordring er at vi starter klokken 6 om morgenen, det er ikke ligefrem lutter lagkage for et b-menneske som mig. Men det er sjovt! Lysten til at lave mad når jeg kommer hjem (altså efter en morfar) er også på vej tilbage. Det kræver lidt andet af mig at være derude, så jeg når ikke at få brændt alle mine gode ideer af i løbet af dagen, så der er noget når jeg kommer hjem. Men jeg bliver helt sikkert bedre til at lave mad af det.

Jeg har det seneste stykke tid gået med en pasta craving uden lige. Og der har ikke rigtigt været mulighed for at få den udlevet. Igår øjnede jeg chancen. Jeg havde været forbi Torvehallerne og købt nogle lækre asparges i AspargesKnejpen. Muligvis Danmarks bedste udvalg af asparges. Man skal jo nyde det mens man kan. Der er jo kun 11 dage til sæsonen slutter. Og så skal vi vente helt indtil næste år. Så skynd dig og nyd dem mens du kan.

Denne opskrift bliver ikke meget nemmere. 5 ingredienser – Hvor det ene godtnok er sådan lidt et halvfabrikata, men til at se igennem fingre med, når der faktisk er trøfler i. Det er dåsen med trøffelfløde. Der er hele 5% trøfler i. 45% fløde – og godtnok 50% bras. Men det smager hæderligt og pifter lige en hverdagsret op til noget ganske lækkert. Har du piskefløde og friske trøfler, så er det også en ganske god erstatning. Også lidt dyrere, når man tænker på at dåsen koster 30 kroner i Irma. Retten tager ikke meget længere tid at lave end det tager at koge pastaen. Så cirka 16-17 minutter i alt. Lidt hurtigere hvis du har induktion.

Opskriften giver nok sig selv når I ser ingredienserne, men der kommer alligevel et par ord og billeder på den.

Hvad skal du bruge? (2 pers)

 • 250g pasta
 • 6 stykker parma skinke
 • 1 dåse trøffelfløde (der var vist cirka 1,5-2dl i)
 • Asparges. Her primært grønne.
 • Salt, peber, olie
 • Parmesan til toppen

Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.

I kog med vandet og i med pastaen. Denne skulle have 10 minutter, så det var mere end rigeligt til at blive klar med resten.Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.Trim bundene på dine asparges – Skræl hvis nødvendigt.
Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.Når du nu alligevel har fat i verdens bedste asparges, så er det dumt ikke at udnytte dem til fulde. Aspargesskræller og bunde kom i en Condi bøtte og blev overhældt med olie – Her vindruekerne. Så kan olien trækkee smag fra asparges. Mine har nu trukket 3 dage, jeg smager løbende. Jeg kan næsten allerede fornemme smagen af aspargesmayonaise til en gang rejer. Det bliver godt.Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.

Skær parmaskinken i mindre strimler. Det er de eneste skinkestrimler, som er tilladt i mit hus. Steg dem ganske kort i lidt olie. Vend herefter asparges i og lad dem stege i 1-2 minutter. Der skal være knas i dine asparges. Så til sidst fløden og smag til med peber. Lad det boble et par minutter og tilsæt en dl kogevand eller to til det. Vend nu pastaen i og lad den samle sig yderligere to minutter. Nu er der bare tilbage at anrette og rive perverse mængder god parmesan over.

Velbekomme. Lækkert og fedtet – På den rigtigt gode måde. HighCarbHighFat.Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.Pasta, asparges, skinke og en hulans masse om mit liv lige nu.

Join the Conversation

 1. Super lækker opskrift.
  Den skal vi da prøve i morgen.
  Men hvor køber man tøffelfløde ? Tror du Irma har det ?

 2. Sikke nogle flot stylede billeder! Sejt gået 🙂
  Aspargesolien lyder da som noget, jeg må prøve. Super god idé til “stop madspild”.
  Vh Louise

 3. Vi på fotostudiet hos Kam Photographers (der står for at lave Coop’s tilbudsaviser) takker mange gange for hjælpen i vores foodstylist fravær.
  Det har været en fornøjelse at ha haft dig på holdet 🙂
  Vi ses snart igen 😉 (når vores stylist holder ferie (igen ))

  Hilsen

  Christian / Kam Photographers

 4. Helle Blach says:

  Hvor kan mon købe trøffelfløden i det østjyske? Vi har jo ikke længere nogen Irma?

  1. Hej Helle,

   Mit umiddelbare bud er, at du måske kan finde det i Salling eller Magasin. Kan ikke rigtigt huske hvad producenten hedder.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close