Skær gulerod, hvidløg og løg i små tern. Svits det let i olivenolie 2-3 minutter.
Kom tern af overskydende selleri, laurbær og linser i. Kom hvidvin på og kog det væk. Har du ikke lige hvidvin ved hånden kan du eventuelt lige bruge en smule hvidvinseddike eller æblecidereddike. Men sørg for det koges væk.
Kom ⅔ af fonden på. Lad det simre cirka 20 minutter. Tilsæt løbende, hvis den er ved at koge tør. Det skal blå stå og småboble. Den må gerne være ret våd, når linserne er møre. Er der ikke nok fond, supplerer du bare op med vand. Der er power nok i den allerede.
Rør kørvel, blåskimmel og vesterhavsost i. Sluk for varmen og lad osten smelte et par minutter, mens retten samler sig.
Smag til med salt, peber og citron skal og saft.
Anret på tallerkner. Linsotto, spyd, gerne lidt grønt og helst lidt ekstra revet ost. Bare fordi.