Go Back

Hjemmelavet fried chicken.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Trækketid9 timer
Samlet tid4 timer 30 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg Kyllingeoverlår uden ben
  • 1 dl soya
  • 1 dl koge sake (brug eventuelt tør hvidvin)
  • 0,5 dl mirin kan undlades.
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 1 spsk salt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet ingefær

Kærnemælk og mel

  • 5 dl kærnemælk
  • 2 stk æg
  • 1 spsk tabasco
  • 150 g fuldkorns rugmel Kan eventuelt blot erstattes af almindeligt mel.
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk salt
  • olie til friture.

Sådan gør du

  • Udben kyllingelårene, hvis det ikke allerede er gjort, Rør soya, sake, mirin, eddike, salt, stødt peber, finthakket hvidløg og ingefær sammen. Lad lårene marinere heri mellem 2 og 24 timer.
  • Rør kærnemælk, æg, og tabasco sammen. Kom kyllingelårene herover i. Lad dem trække en halv time.
  • Rør mel, paprika, og salt sammen. Læg nu kyllingen herover i. Der må gerne sidde kærnemælk tilbage på kyllingen. Sørg for at alt kyllingen er dækket i et godt lag mel. Du skal eventuelt tilføje lidt. Knug kyllingen let i melet og lad den så trække deri i 30 minutter.
  • Tag kyllingen op og bank forsigtigt løstsiddende mel af.
  • Steg kyllingen - gerne af et par omgange, da fedtet kan tabe lidt for meget varme, hvis du kommer det hele i på en gang. Jeg gjorde det af tre omgange mens jeg lavede tilbehør. Kyllingen skal stege 8 minutter i 160 grader varm olie.
  • Tag kyllingen op og læg på fedtsugende papir. Drys med salt.
  • Så nemt er det.