Tag 100g sukker og 3 spsk vand og varm op i en gryde til sukkeret er smeltet. Varm videre til du har en mørk - Ikke sort og rygende - mørk karamel.
Fordel den med det samme i bunden af din form.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel i det resterende sukker.
Kom den komme vaniljestang i en gryde sammen med fløde og mælk. Bring det op til kogepunktet og sluk for varmen.
Pisk æg, æggeblommer, vanilje og sukker sammen. Fortsæt til det er luftigt og sukkeret opløst.
Kom Mælkeblandingen over æggene mens der piskes.
Hæld blanding over i formen. Sæt den i ovnen i et vandbad ved 150 grader varmluft.
Varm blandingen op til den er 80-82 grader. Mål med et stegetermometer. Du vil kunne mærke, at den har sat sig. Det tager cirka 45 minutter. Lidt kortere, hvis du laver dem i portions størrelse.
Tag formen og sæt på køl minimum 2 timer til den er helt kold.
Forsigtig før en kniv langs kanten på cremen, så den løsnes. Karamellen skulle gerne være flydende, så den vil ikke have sat sig i bunden. Vend den hurtigt ud på en tallerken eller fad, men vær opmærksom på, at der er flydende karamel, så der skal være en eller anden form for kant på.