Go Back

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 3 stk hele æg
  • 2 stk æggeblommer
  • 1 nip havsalt

Sådan gør du

  • Tag 100g sukker og 3 spsk vand og varm op i en gryde til sukkeret er smeltet. Varm videre til du har en mørk - Ikke sort og rygende - mørk karamel.
  • Fordel den med det samme i bunden af din form.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel i det resterende sukker.
  • Kom den komme vaniljestang i en gryde sammen med fløde og mælk. Bring det op til kogepunktet og sluk for varmen.
  • Pisk æg, æggeblommer, vanilje og sukker sammen. Fortsæt til det er luftigt og sukkeret opløst.
  • Kom Mælkeblandingen over æggene mens der piskes.
  • Hæld blanding over i formen. Sæt den i ovnen i et vandbad ved 150 grader varmluft.
  • Varm blandingen op til den er 80-82 grader. Mål med et stegetermometer. Du vil kunne mærke, at den har sat sig. Det tager cirka 45 minutter. Lidt kortere, hvis du laver dem i portions størrelse.
  • Tag formen og sæt på køl minimum 2 timer til den er helt kold.
  • Forsigtig før en kniv langs kanten på cremen, så den løsnes. Karamellen skulle gerne være flydende, så den vil ikke have sat sig i bunden. Vend den hurtigt ud på en tallerken eller fad, men vær opmærksom på, at der er flydende karamel, så der skal være en eller anden form for kant på.