Go Back

Oksehaleragú

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer 30 minutter
Samlet tid3 timer 45 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1,2 kg oksehale - Delt i ledene.
  • 2 stk løg
  • 3 stk bladselleri (stængler)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 2 spsk tomatpuré (dobbel koncentrat)
  • 4 dl hvidvin
  • 4 dl kalvefond
  • 4 stk laurbærblade
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 dåse pelati (flåede tomater)

Sådan gør du

  • Brun oksehalerne grundigt af på alle sider.
  • Kom løg, hvidløg, gulerod og bladselleri i små tern på. Steg et par minutter til løgene er klare.
  • Kom tomatpuré på og lad den svitse med indtil den begynder at afgive duft.
  • Kom hvidvin og kalvefond på. Bind laurbærblade og rosmarin sammen og kom i gryden. Bring i kog og lad det simre cirka 2,5 timer.
  • Tag oksehalerne op. Blend den resterende sauce let med en stavblender. Pil alt kødet fra benene og returner kødet til gryden sammen med pelati. Lad det simre cirka en time nu.
  • Smag til med salt, peber. Eventuelt en smule æbleeddike eller citronsaft. Når det har simret så længe, kan det godt trænge til lidt friskhed.
  • Kog pasta - cirka 75-100g pr person - og vend den så sammen med raguen. Lad den samle sig 4-5 minutter før den serveres med friskrevet parmesan.