Go Back

Syltede ferskner med vanilje

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Dessert
Keyword: dessert, ferskner, syltning
Antal: 10 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 10 stk ferskner
  • 1-1,2 l vand
  • 400 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk citron
  • atamon til skoldning

Sådan gør du

  • Flæk fersknerne og fjern stenen.
  • Kom vand, sukker, skiver af citronen, vaniljestang og korn i en stor gryde. Bring i kog og kog 5 minutter.
  • Kom fersknerne i og simmer i cirka 5-7 minutter under låg. Når de giver første tegn på at være tilberedte, slukkes for varmen og de trækker til de er færdige.
  • Fjern forsigtig skindet og kom i glas, som forinden er skoldet og skyldet med atamon. Bring lagen i kog igen og hæld derefter over fersknerne. Luk til og opbevar på køl indtil de skal spises.