Go Back

Hjemmelavet hvidløgsbrød

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer 15 minutter
Ret: bagværk, brød, Grease
Køkken: Bagværk
Keyword: Bagværk, brioche, hvidløg, Hvidløgsbrød
Antal: 1 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Bolledej

  • 1 dl sødmælk
  • 15 g gær
  • 1 stk æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 300 g mel
  • 50 g smør
  • 1 stk æggeblomme

Herudover

  • 100 g smør
  • 2 spsk persille finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukker, salt og æg.
  • Arbejd melet i og ælt til det er nogenlunde ensartet. 5 minutter. Tilsæt koldt smør i tern og ælt til dejen bliver blank. Cirka 5 minutter.
  • Lad dejen hæve en time på køkkenbordet. Slå dejen ned og del den i 9 lige store del. Rul boller af dem. Sæt dem i et smurt fad. Lad dem efterhæve en halv time. Pensel med sammenpisket æggeblomme.
  • Bag ved 200 grader i cirka 15 minutter til bollerne har taget farve. Lad dem køle.
  • Rør 100 gram smør med revet hvidløg, finthakket persille, salt og peber.
  • Skær krydser i bollerne og fordel hvidløgssmørret heri.
  • Bag cirka 10-12 minutter i en mellemvarm grill. Sørg for at der ikke er for meget fut på lige under fadet, da det ikke må brænde på. Alternativ, læg et par lag staniol under. Det gør også at bunden ikke misfarves.
  • Prøv at vente med at gå ombord i det til smørret ikke længere er lige så varmt som flydende lava.