Go Back

Kage med æbler og kanel. Nemmere bliver det ikke.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g mel
  • 250 g sukker + ca 1dl til æblerne.
  • 1,5 tsk kanel + 1tsk til æblerne.
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 æg
  • 5 små æbler eller 3 store.

Sådan gør du

  • Lad smøret få stuetemperatur, så det ikke er så hårdt. Pisk det sammen med sukkeret til det er arbejdet godt sammen. Pisk æggene i et efter et.
  • Bland 1,5 tsk kanel med bagepulver og mel. Sigt det i sukker/smør/æggemassen. Arbejd det godt sammen. Kom massen i en springform, som forinden er smurt.
  • Del æblerne i 8, fjern kernehuset men lad skrællen sidde. Kom 1dl sukker og 1 tsk kanel i en frysepose og kom æblerne heri. Vend det godt rundt til kanelsukkeret er fint fordelt på æblerne. Læg dem i et sirligt mønster på dejen. Eller lidt mere rock'n'roll agtigt, hvis du ikke lige har tid til det pjat.
  • Bag den i cirka 45 minutter ved 180 grader i en forvarmet ovn. Bagetiden kan afhænge af højden på kagen. Så tjek om den er færdig ved at stikke en pind i den, som gerne skulle komme op helt ren.