Go Back

Vaniljekranse - Så nemt er det.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid27 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 100 g hele mandler eller mandelmel
  • 1 æg
  • 200 g blødt smør
  • 190 g flormelis
  • 1 fed vaniljestang
  • 225 g mel

Sådan gør du

  • I foodprocesseren køres mandlerne til fint mandelmel.
  • Heri kommes det bløde smør, flormelis og marven fra vaniljestangen. Kør til det er en forholdsvis ensartet masse. Kom ægget i. Kør igen.
  • Tilsæt melet af to omgange. Kør til det er indarbejdet i massen.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sæt små cirkler på en bageplade. Vær opmærksom på at de hæver en smule.
  • Kom kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag til kagerne er let gyldne. Når de køler vil de sprøde yderligere op. Vær opmærksom på at bagetiden kan variere efter størrelsen, så hold øje med dem. Varmer din ovn meget ujævnt, kan det være en fordel at bage dem af flere omgangen.