Go Back

Anderillette - Julens bedste stop spild af mad opskrift.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 350 g stegt andekød
  • 5 dl andefedt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • 10 Sorte peberkorn

Sådan gør du

  • Læg det stegte andekød i en stegegryde eller lignende, som kan gå i ovnen. Dæk anden med andefedt. Har du ikke nok andefedt, kan du supplere op med enten smør eller smagsneutral olie. Tilsæt et løg i kvarte, et fed hvidløg, rosmarinkviste, laurbærblade og hele sorte peberkorn.
  • Sæt gryden i ovnen ved 100-110 grader og lad den stå der i cirka 3 timer, til kødet faktisk falder fra hinanden, når du rør ved det. Alternativt kan du også lave dette på et blus. Der skal du blot sørge for at fedtet ikke bliver for varmt, så det i stedet friterer.
  • Tag andebrysterne op og pluk det fra hinanden med to gafler. Er det ikke mørt nok til at det kan det, skal det have længere. Tag også løget op og hak det fint. Kom det ved anden. Rør blandingen sammen med cirka 0,5-0,75dl varmt andefedt. Smag eventuelt til med mere salt og peber.
  • Kom blandingen i en form eller skål, glat det ud og læg et tyndt lag fedt på toppen. Men sørg for det dækker. Læg eventuelt også et par laurbærblade på toppen. Sådan bare for pyntens skyld.