Go Back
Udskriv
4 fra 1 stemme

Nem Hjemmelavet leverpostej uden opbagning

Forb. tid25 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid1 time
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 500 g lever
  • 250 g spæk
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 2 dl mælk kan erstattes af bouillon
  • 2 spsk mel
  • 3 nelliker
  • 0,5 tsk stødt allehånde.
  • 1 tsk hvid peber
  • Salt

Sådan gør du

  • Hak lever, hak spæk, hak løgene. Rør det hele sammen og hak det igen.
  • Nu røres salten i (cirka 2 tsk fulde). Herefter mælk, æg og mel. Det skal gerne have konsistens som en meget tyk pandekagedej nu. Smag til med krydderierne. Steg eventuelt en lille klat på en pande for at tjekke tilsmagningen. Hvis du gerne vil have den helt fin, så giv den en hurtig tur med en stavblender.
  • Kom i forme og bag i ovnen ved 175 grader cirka 35 minutter. (bagetiden afhænger af højden på leverpostejen - Så vær opmærksom på det.) Gå efter en kernetemperatur på 74-75 grader. Hvis postejerne tager for meget farve, så dæk til med staniol.