Go Back

Sommer porchetta med polenta

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer 15 minutter
Samlet tid3 timer 30 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Porchetta

  • 1 ribbenssteg - ca 1-1 2kg
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 skiver parmaskinke
  • 0,5 glas grillede artiskkokker
  • 1 god håndfuld oregano og rosmarin
  • 1 øl
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 store forårsløg
  • 4 gule beder
  • 1 god håndfuld basilikum - inkl stilke
  • 30 g parmesan
  • 1 spsk mandler
  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at udbene ribbensstegen. Det er ok at der sidder lidt brusk tilbage. Herefter flækkes stegen et par gange, så den bliver ret stor og flad.
  • Krydder godt med salt og peber. Herpå kommes finthakket rødløg, parmaskinke, hvidløg og urter. Skær artiskokkerne i små tern og fordel dem over stegen.
  • Rul stegen stramt og snør den. Gnub godt med salt ind i sværene.
  • Kom i en bradepande og hæld en øl ved. Steg cirka 2,5 timer ved 140 grader. Herefter tilsættes halverede beder og forårsløg (den tykke hvide del). Steg endnu 45 minutter. Nu kan man lige skrue op på 225 grader, hvis sværen ikke er helt sprød. Men hold øje med den. Lad den trække i 15 minutter før den skæres.
  • I mellemtiden laves pestoen, som her består af det grønne fra forårsløgene (derfor jeg har undladt at komme hvidløg i), basilikum, olie, citronsaft og skal, parmesan og mandler. I bund og grund blendes alle tingene blot sammen og smages til.
  • Kog polentaen og kom smør og parmesan i til du skammer dig.

Server

  • server polenta, bagte beder og løg, kød og pesto. BUM.