Go Back

Pandestegt torsk med sauteret grønt - Gone fishing

Antal: 2 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 300 g torskefilet
  • 100 g ish hel spinat - ikke spæd.
  • 100 g kantareller
  • 10-12 røde perleløg
  • 100 g bælgede ærter helst friske
  • 35 g smør
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • Urter her: tallerkensmækker, citronverbena og rød skovsyre

Sådan gør du

  • Del fisken i to lige store stykker. Drys med salt og lad den gerne ligge og trække cirka 15 minutter.
  • Skyl spinaten grundigt og lad lidt vand sidde på. På en varm pande med en smule olie steges spinaten til den falder let sammen. Krydder med salt og peber. Tager af panden.
  • I en kasserolle smeltes 25g smør. Løg og kantareller får lov til at sautere heri cirka 5-7 minutter ved mellem varm. Lige før servering vendes ærterne i. De skal blot have cirka 1-2 minutter. smag til med salt og peber, lidt citronsaft og skal.
  • Panden, hvor spinaten er stegt på, fyres op i varme. Kom en smule olie og den sidste smør på. Kom fisken på med skindsiden nedad. Steg indtil du kan se at varmen er cirka 2/3 oppe igennem fisken. Vend den forsigtigt og steg 1-2 minutter.
  • Placer fisken ovenpå spinaten. Hvis du vil være lidt festlig, venter du med at komme de sauterede grøntsager på til på bordet. Det er sådan en lille ting, som man gør for at imponere sin bedre halvdel. Top op med urter.
  • Man kan sagtens servere en dampet kartoffel til, men jeg synes faktisk ikke det var nødvendigt.