Smørret smeltes i en gryde og mælken kommes på. Lad det køle til cirka håndvarmt.
Opløs gæren heri. Tilsæt herefter de tre æg, vaniljekorn, sukker og salt.
Rør melet i og ælt til dejen har samlet sig og er nogenlunde glat. Den må gerne være lidt sticky.
Lad den hæve ved stuetemperatur i cirka en time - Eller til den har dobbelt størrelse.
Rul dejen ud på et melstrøet bord. Stik cirkler ud af 8-9 cm og lav mindre huller i dem med en udstikker med en diameter på cirka 3cm.
Lad dine donut og donutshuller efterhæve i cirka 30 minutter mens du finder en gryde frem og varmer smagsneutral olie op i den. Oliven skal være cirka 160 grader.
Kog donuts og donuthuller cirka 2-3 minutter på hver side.
Lad dem fedte af på fedtsugende papir og vend dem så i sukker eller glasur (eller hvad du lige har i godteposen).
Stop med at spise dem før du får ondt i maven.