Go Back

Donuts!

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 75 g smør
  • 35 g gær
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 650 g mel

Sådan gør du

  • Smørret smeltes i en gryde og mælken kommes på. Lad det køle til cirka håndvarmt.
  • Opløs gæren heri. Tilsæt herefter de tre æg, vaniljekorn, sukker og salt.
  • Rør melet i og ælt til dejen har samlet sig og er nogenlunde glat. Den må gerne være lidt sticky.
  • Lad den hæve ved stuetemperatur i cirka en time - Eller til den har dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud på et melstrøet bord. Stik cirkler ud af 8-9 cm og lav mindre huller i dem med en udstikker med en diameter på cirka 3cm.
  • Lad dine donut og donutshuller efterhæve i cirka 30 minutter mens du finder en gryde frem og varmer smagsneutral olie op i den. Oliven skal være cirka 160 grader.
  • Kog donuts og donuthuller cirka 2-3 minutter på hver side.
  • Lad dem fedte af på fedtsugende papir og vend dem så i sukker eller glasur (eller hvad du lige har i godteposen).
  • Stop med at spise dem før du får ondt i maven.