Go Back

Græskar Mac'n'cheese - Måltidsversionen.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 2 -3 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 græskar
  • 150 g pasta - ikke for stor en type.
  • 10 +15g smør
  • 2 spsk rasp
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 3 dl hønsefond
  • 2 dl mælk
  • 250 g blandet revet ost (brug resterne i køleskabet
  • 1 god spsk pesto eller blendede urter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær toppen af græskaret og fjern kerner og løse fibre. Skær toppen i mindre stykker.
  • Kog pastaen i godt saltet vand.
  • Steg rasp i 10g smør indtil det har taget en smule farve. Tag det af varmen og kom på fedtsugende papir.
  • Smelt 15g smør i en pande. Pres de to fed hvidløg herned i og kom melet på. Lad det bage op til en roux. Kom først hønsefonden på og lad det koge godt op og så herefter mælken. Saucen må gerne koge ind til en ret tyk en af slagsen.
  • Tag saucen af varmen og rør først pesto eller urter i. Herefter vendes den revne ost i. Lad det smelte langsom. Varm forsigtigt, hvis den ikke vil smelte af sig selv. Den kan skille hvis den får for meget varme. Dette afhænger lidt af osten. Men hellere sikker end ked.
  • Vend pastaen i og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Kom mac'n'cheesen i græskaret. Strø den sprøde rasp over.
  • Bag ved 180 grader i 35-40 minutter - Eller indtil græskaret er mørt.
  • Server med det samme.