Go Back

Luksus kåldolmere med et italiensk twist.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød - ca 12-15% fedt
  • 75 g parmaskinke i tern
  • 2 tsk salt
  • 2 små løg eller 1 stort
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 tsk fennikelfrø. Let knuste med bagsiden af en kniv
  • 25 g fintrevet parmesan
  • 1 scamoza eller 2 kugler mozzarella
  • 8-12 fine savoykålsblade.
  • 1 liter oksebouillon

Sådan gør du

  • Bland oksekød og parmaskinke. Kom salt ved og rør det indtil det begynder at føles en smule sejt her. Dette er med til at sikre at farsen ikke skiller.
  • Kom fintrevet hvidløg og løg, æg, mælk, rasp og parmesan ved. Rør det godt sammen.
  • Smag nu til med timian, fennikel, friskkværnet peber og eventuelt en smule ekstra salt. Vil du ikke smage på det råt, kan du stege en lille prøvedelle.
  • Lad farsen samle sig et kvarters tid mens du ordner ost og kålblade.
  • Pil bladene af kålen. Skær de groveste stængler fra.
  • Bring bouillonen op i kog i en sauterpande eller lignende. Blancher kålbladene heri 15-20 sekunder, så de bliver bløde. Kom dem direkte over i koldt vand for at stoppe kogningen.
  • Skær skiver af osten.
  • Form små kugler af farsen - Mine var cirka 2 spsk store. Vurder efter størrelsen på kålbladene. Læg en skive ost på og pak hele herligheden ind i kålblade. Sørg for osten er i toppen. Bind en snor om for at holde det hele sammen eller brug en tandstik (uden mentholsmag).
  • Læg forsigtigt dolmerne i den simrende bouillon og læg låg på. Lad dem simre let i cirka 15-20 minutter.
  • Server med græskarmos og andre gode sager. Gerne med lidt ekstra parmesan på toppen.