Go Back

Cottage Pie

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 45 minutter
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 800 g oksebov
  • 1 dl hvedemel
  • 3 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 porter 33cl
  • ca 6dl oksefond
  • 3 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 0.5 dl worchestersauce
  • Salt og peber

Mos

  • 3 store bagekartofler
  • 1 lille kålrabi
  • 100 g ærter
  • 2 dl fløde her creme double
  • 1 citron
  • 100 g smør
  • Salt og peber
  • 50 g cheddar.

Sådan gør du

  • Kødet skæres i mindre stykker, vendes i mel og brunes af i olien.
  • Tilsæt grofthakkede løg, gulerødder og porre. Svits til det er faldet en smule sammen.
  • Kom fond og porter på. Lad det koge op og skum det af et par gange.
  • Tilsæt worchestersauce, friskkværnet sort peber, laurbær og timian.
  • Lad det simre en time før det kommes over i smurte ildfaste fade. Jeg fordelte mit i to.
  • I mellemtiden koges kartofler og kålrabi meget møre. Forvent det tager cirka 40 minutter. Sigt og tilsæt smør, fløde, citronskal, salt og peber. Mos godt.
  • Fordel mosen over køddelen og riv til slut cheddar over.
  • Bag cirka 30 minutter ved 180 grader - Eller indtil osten er let gylden.
  • Nyd med dampede ærter eller rosenkål på siden.