Go Back

Fyldig rødbedesalat.

Salaten bør serveres med det samme på grund af osten. Du kan sagtens koge rødbederne i forvejen og bare lune dem i glacen.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 sides
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 600 g rødbeder
  • 1 dl balsamico
  • 2 spsk honning
  • 1 godt radicchio hoved
  • 175 g stracciatella ost eller tilsvarende
  • 50 g ristede pinjekerner
  • 3 +5 kviste citrontimian
  • olivenolie salt og peber

Sådan gør du

  • Rødbederne koges møre med skallen på i letsaltet vand sammen med 5 kviste citrontimian. Når de er møre kommes de over i isvand, så de får et chok. Smut rødbederne på samme måde som du smutter mandler.
  • Skær rødbederne i grove stykker.
  • Kom rødbeder og balsamico op i en kasserolle og reducer til eddiken er kogt ind til cirka halvdelen. Kom honning på og krydder med salt og peber. Lad rødbederne virvle rundt, så de bliver fint glaserede. Sluk for varmen.
  • Kom den plukkede og skyllede radicchio i bunden. Herpå rødbeder.
  • Top med straciatella, som trækkes fra hinanden over de lune rødbeder. Så olivenolie, salt, peber, pinjekerner og citrontimian.