Go Back

Nem løg og bacon tærte.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 3 -4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 450 g løg her en blanding af rødløg, zittaur og skalotte
  • 1 rulle butterdej
  • 2 æg
  • 2 dl sæter rømme
  • 1 dl fløde
  • 3 kviste timian
  • salt og peber
  • 30-35 g ost til toppen - her gruyere.

Sådan gør du

  • Baconet skæres i mindre stykker og steges til det er næsten sprødt. Tag af panden.
  • Skræl og halver løgene. Steg dem med skærefladen nedaf til de har taget farve og tag dem så af varmen.
  • Sæt bageringen på pladen (eller brug din tærteform) og kom butterdejen i den. Fordel det stegte bacon på butterdejen.
  • Rør rømme, æg, fløde, salt, peber og timianblade sammen. Kom over baconet. Nogenlunde kunstnerisk fordeles løgene nu over. Riv til sidst osten over.
  • Bag cirka 20-25 minutter ved 200 grader. Butterdejen skal have taget en smule farve og æggemassen have sat sig.
  • Tærten nydes enten varm, kold eller lige midt imellem.