Go Back

Fransk løgsuppe - Den bedste opskrift til dato!

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 200 g bacon i tern uden svær.
  • 25 g smør
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 10 enebær
  • 7 allehånde
  • 4 laurbær
  • 1,5 dl sherry eddike
  • 0,5 dl cognac
  • 1 liter hønse eller kalvefond
  • Salt og peber
  • 0,5-1 baguette
  • 150 g gruyere

Sådan gør du

  • Smørret brunes af i olien. På kommes helt tynde skiver løg. Jeg havde skåret mine på min foodprocessor. Jo tykkere de er, desto længere tid tager det før de karamelliserer.
  • Tilsæt også enebær, allehånde, laurbær, timian og bacontern.
  • Lad det hurtigt svitse til det falder sammen og så skrues der ned for varmen. Jeg kørte på 2 ud af 9. Rør i det løbende og fortsæt til løgene er gyldenbrune.
  • Tilsæt eddiken og kog den helt væk. Du kan godt skrue lidt op for varmen nu.
  • Tilsæt cognac og flambér (eller kog væk). Tilsæt fonden og bring i kog.
  • Lad suppen simre minimum en halv time uden låg. Smag til med salt og peber. Eventuelt lidt syre eller honning, hvis den skal justeres i den retning.
  • Imens suppen simrer, skæres baguetten i skiver af 1cm. Steges sprødt i en smule olie eller smør. Lægges på fedtsugende indtil suppen er færdig. Så lægges de i gryden og OVERDÆNGES med revet gruyere. Kom under grillen i ovnen til osten er smeltet og har taget lidt farve.
  • Server med det samme.