Helleflynderen skylles og duppes tør. Skær øverst langs rygbenet - indtil du rammer benet. Benet ligger lige under den lyse streg, som der er i skindet.
I en passende bradepande lægges cirka halvdelen af urterne og nogle skiver citron. Fisken ovenpå. Krydr med salt og peber. Top med de sidste urter, cirka 80g smør i mindre stykker og hvidvinen. Løgene flækkes og grilles hurtigt til de har lidt farve. Herefter lægges de op ved siden af fisken.
Grill under låg ved cirka 140-150 grader i cirka 25-30 minutter. Se oppe i teksten hvordan du ser om den er færdig. Lad den trække cirka 5-10 minutter mens resten klargøres.
Sigt væsken fra fisken over i en lille kasserolle. Bring den i kog og tag den så af varmen. Pisk 100g tern af koldt smør i. Smag til med citron og peber. Kom finthakket purløg i. Saucen er klar.
I en kasserolle varmes 1dl vand og 20g smør op. Kom ærterne i og lad dem koge 1 minut før de også får selskab af løgene (som var ved fisken) og den friske spinat. Varm til spinaten er faldet sammen. Krydr med en smule peber og citronsaft. Klar
Træk forsigtigt skindet til sidste på fisken. Det er klart nemmest at bruge fingrene. Lirk forsigtigt kødet af fisken og kom på en tallerken sammen med det grønne (uden formeget væske). Kom saucen over og server med nye kartofler.
Himmerigs sommerlykke.