Go Back

Kantareller ala creme! Yes. Bare yes.

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 400 g kantareller
  • 2 små skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1,5 dl hvidvin
  • 2,5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 12 skiver daggammelt baguette
  • Smør til brødstegning

Sådan gør du

  • Kantarellerne renses forsigtigt med en pensel og en skarp kniv. Har du mistet tålmodigheden allerede, renser du dem så meget som du magter og skyller dem hurtigt i en skål vand. De må ikke ligge der længe, da de ellers bare suger vandet og bliver umulige at stege.
  • Svits finthakkede skalotteløg, timiankviste og hvidløg på en pande. Når løgene er klare kommes kantarellerne på. Steg til de falder let sammen.
  • Kom vinen på og kog til den er reduceret ind til halvdelen.
  • Kom fløden på og bobl lidt indtil den har samlet sig og tyknet let. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt eddike.
  • Steg brødet i smør og olie til det har taget farve.
  • Kom svampe med fløde på.Top med noget grønt.
  • Nyd med det samme.