Go Back

Æbletærte med mandelcreme

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Tærtedej

  • 200 g hvedemel
  • 125 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • 1 knivpspids salt
  • 1 æg

Pistaciefrangipane

  • 100 g mandler
  • 50 g pistacie
  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 spsk maizena
  • 1 æg

Herudover

  • 3-4 æbler
  • 25 g smør
  • 25 g cognac
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Dejen

  • Bland flormelis, salt og mel sammen. Arbejd smørret ind i blandingen til det får en sandet konsistens.
  • Saml dejen med ægget. Sørg for ikke at ælte for meget. Rul dejen let flad og kom film omkring den. Læg den på køl i en halv time.
  • Tag dejen fra køl og rul den tyndt. Kom den i tærteformen og prik den i bunden med en gaffel.
  • Bag tærtebunden 7 minutter ved 180 grader.

Resten

  • Tag tærten fra ovnen.
  • Kør mandler og pistacienødder til et fint mel i en foodprocessor eller lignende.
  • Tilsæt smør, æg og sukker. Blitz igen. Til sidst maizena for at sikre at den ikke skiller.
  • Fordel massen i den letbagte tærtebund.
  • Skær æblerne helt tyndt på en mandolin og læg dem i et så sirligt mønster, som du måtte have lyst til.
  • Smelt smørret sammen med cognac og sukker. Pensel æblerne med blandingen.
  • Kom tærten i ovnen og bag cirka 20 minutter. Pensel efter 10 minutter tærten igen.
  • Lad tærten køle let og server med fed creme fraiche.