Go Back

Gammeldags æblekage - som vor moder lavede den.

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 5 æbler
  • 0,5 dl vand
  • 1 fed vaniljestang
  • 75-100 g sukker
  • 1 citron

Herudover

  • 15-20 makroner
  • evt en smule sherry
  • 2,5 dl piskefløde
  • Ribsgele
  • Citronmelisse

Sådan gør du

  • Skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker.
  • Kom æblerne i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og stang. Kog cirka 10 minutter under låg indtil de er møre.
  • Tilsæt sukkeret og kog endnu 5 minutter uden låg. Smag til med citronsaft og en knivspids salt. Er mosen meget våd, kan du koge den let ind uden låg, til konsistensen bliver fastere.
  • Kom mosen i en passende skål og lad den køle.
  • Knus makronerne over. Drisl eventuelt med en smule sherry.
  • Pisk fløden let og kom den over.
  • Hvis du er lidt pyntesyg, pynter du med ribsgele og citronmelisse. Eventuelt bare en af dem.