Go Back

Vildtgryde enebær og svampe

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 40 minutter
Samlet tid1 time 55 minutter
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 700 g krondyr i tern
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 200 g bacon i tern
  • 15 enebær
  • 3 stilke rosmarin
  • 5 laurbærblade
  • 33 cl øl - helst en mørk en af slagsen
  • 5 dl okse eller vildtfond
  • ca 20 tørrede morkler
  • 350 g friske
  • 2 dl fløde
  • Balsamico
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Vend krondyrternene i mel krydret med salt og peber.
  • Varm en stor gryde op og kom godt med olie i bunden. Brun kødet godt af.
  • Tilsæt strimlede løg, gulerodsstykker bacontern, knuste enebær og finthakket hvidløg. Steg med til løgene er let klare.
  • Kom øllet på og lad det koge lidt ind. Herefter kommes tørrede morkler og fond på. Bind en bouquette garni med rosmarin og laurbærblade. Hvis du har timian og fx persille, kan dette også komme med. Læg låg på og simmer i cirka 90 minutter.
  • Skær karljohannerne i mindre stykker. Rist dem let på en pande i lidt olie. Kom karljohannerne op i gryden efter cirka 60 minutters simren (når der er cirka 30 minutter tilbage af de oprindelige 90 minutter).
  • Kom fløden ved og kog ind uden låg til den tykner let. Test at kødet er mørt og smag så til med salt, peber og balsamico.
  • Server sammen med mos og surt.