Go Back

Nordisk inspireret pizza med and og kål

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Bunde

  • 4 dl vand
  • 5 g gær
  • 2 spsk surmælksprodukt her rømme
  • 400 g ølandshvedemel
  • 150 g fuldkorns grahamsmel
  • 2 spsk rapsolie
  • 1,5 tsk salt

Fyld

  • 4 spsk rømme
  • 2 spsk rygeost
  • 100 g revet vesterhavsost
  • 0,5 fennikel
  • 1 confiteret andelår
  • 5 skiver coppe - eller skinke.
  • 2-3 grønkålsstilke
  • 2 spsk kapers
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk honning.

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt rømme, begge meltyper, olie og salt.
  • Ælt til dejen bliver elastisk. Det tager cirka 10 minutter.
  • Film dejen og sæt på køl til dagen efter.
  • Del dejen i to og rul tyndt ud - eventuelt i en lille smule ekstra grahamsmel - og placer på bageplader med bagepapir.
  • Rør rømme og rygeost sammen og smør på. Strø revet ost over.
  • Top pizzaen med plukket and, coppa, nippet grønkål, kapers og tyndtskåret fennikel. drisl en smule olie over - specielt på stederne med grønkål.
  • Bag pizzaerne - 300 grader over og undervarme - eller så tæt du kommer på, helt i bunden af ovnen. Det tager cirka 8-10 minutter, men løft bunden. Når den har fået farve under bunden og er blevet sprød, er den færdig.
  • Rør dressing af fløde, honning, sennep, eddike, salt og peber. Lad den trække 10 minutter på bordet før den er klar til pizzaen.
  • Server pizzaen med det samme. Som en lille krølle på halen kan du toppe med lidt rød skovsyre.