Go Back

Julet æbletærte med tranebær og mandler.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 1 tærte, 25cm
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Dej

  • 150 g blødt smør
  • 65 g sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk rom kan udelades
  • 1 knivspids salt
  • 75 g mandelmel
  • 175 g mel med lavt glutenindhold

Fyld

  • 4-5 æbler skåret i tynde strimler
  • 50 g marcipan
  • 50 g tørrede tranebær
  • 2 spsk mandelflager
  • 50 g smør
  • 1,5 tsk kanel
  • flormelis til toppen

Sådan gør du

  • Blødt smør piskes med sukker og vaniljekorn til sukkerkornene er opløst og det er let fluffy.
  • Tilsæt æggeblommerne under piskning et efter et. Herefter også rom og salt.
  • Rør mandelmel og mel sammen. Sigt i skålen med smør. Arbejd det sammen med hænderne forsigtigt og let. Sørg for at den bare er samlet. Den må ikke æltes.
  • Film dejen og kom på køl i en halv time minimum.
  • Tag dejen fra køl, rul den tyndt og kom den i en tærteform.
  • Skær æblerne tyndt og rul dem. Sæt dem i tærteformen.
  • Crumble marcipan, tranebær og halvdelen af mandelflagerne over.
  • Brun smørret og kom kanel ved. Drisl over kagen og kom de resterende mandelflager på.
  • Bag i 20-25 minutter ved 200 grader.
  • Tag den af oven, lad den køle og giv den en smule flormelis på toppen.