Go Back

Hvid pizza med stenbiderrogn og fennikel

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 500 g hvedemel med meget protein 12%+
  • 1,5 tsk salt

Fyld

  • 2 dl creme fraiche
  • 125 g hvidskimmel ost her Creamy White fra Castello
  • 1 lille fennikel
  • 100 g stenbiderrogn
  • frisk dild

Sådan gør du

  • Gæren opløses i koldt vand. Melet røres i. Det skal have en konsistens ala havregrød. Lad det stå på bordet i 1-2 timer. Opløs salt i en smule vand og rør i.
  • Film og sæt på køl. Lad det koldhæve i minimum 12 timer.
  • Tag fra køl en time før pizzaerne skal bages. Lad det stå og komme til live på bordet.
  • Del dejen i to og rul dem tyndt ud og kom over på bagepapir før de toppes.
  • Smør et tyndt lag creme fraiche på og sæt små skiver af creamy white.
  • Skær fennikel tyndt på en mandolin og fordel over.
  • Kom i en forvarmet ovn (300 grader, hvis muligt, over og undervarme). Sæt dem direkte i bunden i en bageplade, så de er nemmere at fjerne. Bag cirka 8-10 minutter afhængig af tykkelsen.
  • Top med lidt creme fraiche i dupper, stenbiderrogn og dild.
  • Server med det samme.