Go Back

Fish and no chips.

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 600 g lys fisk - her sej. Delt i 4 stykker.
  • 1,5 dl mel + 2 spsk
  • 1,5 dl lyst øl pale ale helst
  • 1 tsk natron
  • Salt og peber

Mushy peas aka puré

  • 300 g ærter fra frost
  • 10 kviste mynte
  • ca 1dl fløde
  • 50 g smør

Tilvirket tartar

  • 1,5 dl creme fraiche eller mayonnaise - evt en kombination
  • 2 spsk finthakkede cornichoner eller syltede gule beder
  • 2 spsk finthakkede kapers
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 spsk finthakkede urter estragon, dild, persille eller kørvel
  • 1 hårdkogt æg hakket i fine tern.

Sådan gør du

  • Del fisken i 4 stykker, hvis det ikke allerede er sket. Sørg for nervebenene er fjernet. Drys med en smule salt og lad den trække en halv time på køl.
  • Fjern overskydende salt og dup tør. Vend i mel (2 spsk)
  • Rør mel sammen med natron, rør melet i og pisk til alle klumper er arbejdet ud.
  • Vend fisken i dejen og kom den over i den varme olie. Tag et par stykker af gangen. Hvis du kommer det hele i på en gang kan olien bruse over og temperaturen falder også. Steg 3-5 minutter afhængig af tykkelsen på fisken. Den skal være gylden brun og sprød.
  • Læg på fedtsugende papir og drys med salt.

Ærter

  • Bring saltet vand i kog. kom ærterne i og kog 2 minutter.
  • Kom ærter og mynteblade i en blender. Kør lidt. Tilsæt fløde og smør.
  • Blend glat og smag til med salt og peber. Eventuelt en smule citronsaft.
  • Er pureen blevet for kold, kan den forsigtigt lunes. Men vær forsigtig. Den kan godt blive lidt kedelig i farven, hvis den får for meget varme.

Tartarsauce.

  • Hak alle ingredienser og rør sammen. Smag til og sørg for det smager godt.
  • Server fisken med ærtepuré, kogte kartofler og tartarsauce.