2spskfinthakkede urterestragon, dild, persille eller kørvel
1hårdkogt æghakket i fine tern.
Sådan gør du
Del fisken i 4 stykker, hvis det ikke allerede er sket. Sørg for nervebenene er fjernet. Drys med en smule salt og lad den trække en halv time på køl.
Fjern overskydende salt og dup tør. Vend i mel (2 spsk)
Rør mel sammen med natron, rør melet i og pisk til alle klumper er arbejdet ud.
Vend fisken i dejen og kom den over i den varme olie. Tag et par stykker af gangen. Hvis du kommer det hele i på en gang kan olien bruse over og temperaturen falder også. Steg 3-5 minutter afhængig af tykkelsen på fisken. Den skal være gylden brun og sprød.
Læg på fedtsugende papir og drys med salt.
Ærter
Bring saltet vand i kog. kom ærterne i og kog 2 minutter.
Kom ærter og mynteblade i en blender. Kør lidt. Tilsæt fløde og smør.
Blend glat og smag til med salt og peber. Eventuelt en smule citronsaft.
Er pureen blevet for kold, kan den forsigtigt lunes. Men vær forsigtig. Den kan godt blive lidt kedelig i farven, hvis den får for meget varme.
Tartarsauce.
Hak alle ingredienser og rør sammen. Smag til og sørg for det smager godt.
Server fisken med ærtepuré, kogte kartofler og tartarsauce.