Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Krondyrgryde med enebær og bacon -
Forb. tid
10
minutter
min
Tilb. tid
25
minutter
min
Samlet tid
35
minutter
min
Antal:
4
portioner
Forfatter:
Thomas
Ingredienser
500
g
skært kronhjortekød i 1cm skiver
200
g
bacon
2
skalotteløg
10
enebær
2
stjerneanis
5
kviste timian
1
spsk
grov sennep
2
dl
syrlig æblesaft/most
1,5
dl
double cream
Salt og peber
Pastinakmos
1
kg
pastinakker
150
g
smør
1
dl
double cream
1
spsk
sennep
3
spsk
æble eddike
Sådan gør du
Skær bacon og løg i tern, kom på en pande med en smule olie. Steg til baconet er let gyldent.
Tilsæt kødet og brun det hurtigt af. Tilsæt enebær, timian og sennep mens det steger.
Kom æblemost og fløde ved. Lad det simre i cirka 5 minutter til saucen er let reduceret. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
pastinakmos
Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker.
Bring gryden med vand i kog og tilsæt pastinakkerne (ingen salt)
Kog til pastinakkerne er møre - cirka 20-25 minutter. Hæld vandet fra og tilsæt fløde og smør.
Lad smørret smelte og mos nu godt med et piskeris. Smag til med salt, peber og eddike.
Hvis mosen er lidt vandet, kan du varme den let igennem.
Server med din krondyr sautee, brøndkarse og syltede beder.